Tips til mennesker med autoimmune sygdomme i denne Coronatid
Af Suzy Cohen, RPh

Selvhjælpstips til at beskytte immunsystemet mod denne pandemi, især for mennesker med autoimmune sygdomme.

Den hurtige globale spredning af COVID19 har været usædvanligt forstyrrende for vores liv, virksomheder og endda sundhedsstatus. Mens sygdommen synes at være selvbegrænsende for langt størstedelen, kan de med immunsystemforstyrrelser have højere risiko. Vi ved allerede, at lungesygdomme såvel som endokrine lidelser og overvægt bidrager til komorbide faktorer. Tag kontrol over din evne til at bekæmpe en infektion. Du kan forbedre dine odds ved at støtte dit immunsystem ordentligt med antioxidanter og vitaminer.

 

D-vitamin
Forbindelsen blev først opdaget i slutningen af ​​1920’erne. D-vitamin er fantastisk til knogler og tænder, men det er også den del af vores immunsystem, der “husker” specifikke angribere, så der kan monteres et hurtigere forsvar, næste gang disse angribere er til stede. Dette kaldes det adaptive immunsystem. D-vitamin hjælper med til at modulere det adaptive immunsystem ved at øge vores T-celler, en type hvide blodlegemer, der patruljerer vores kroppe som soldater, klar til at ødelægge eventuelle farlige celler, de støder på. Uden tilstrækkeligt D-vitamin er vores T-hjælperceller sløve og reagerer ikke som de burde på trusler. Du kan konvertere UV-lys til D-vitamin ved at være ude i solen 20 minutter om dagen, (hvis muligt), eller du kan supplere.

Bed din læge om at teste dit D-vitaminniveau for at afgøre, om du har mangler.

Ikke overraskende finder kliniske forsøg sted for at undersøge brugen af ​​D-vitamin til COVID-19. [1-3]

 

Få mere C-vitamin
Vi kan spise citrusfrugter og grøntsager for at få C-vitamin, og det er en god ide, fordi dette næringsstof øger produktionen af ​​T-hjælperceller, som er et hvidt blodlegeme, der hjælper til med at kæmpe for os. C-vitamin blev undersøgt af Linus Pauling for dets evne til at forkorte varigheden af ​​forkølelse. Det er også en meget stærk vandopløselig antioxidant, der kan undertrykke inflammatoriske kemikalier. C-vitaminmangel vil føre til nedsat immunitet og dermed højere modtagelighed for infektioner. Når der desuden er tilføjet stress på kroppen, taber kroppen hurtigere C-vitamin på grund inflammationen. Forskning viser, at tilskud med C-vitamin ser ud til at understøtte luftvejsinfektioner [7-9], og kliniske forsøg er i gang for at undersøge brugen af ​​C-vitamin hos patienter med COVID-19.

 

Zink
Selvom der ikke er nogen magisk kugle til nogen virusinfektion, er brugen af ​​zink blevet underbygget af mange anekdotiske rapporter samt nogle videnskabelige beviser. [10] De mennesker, der sværger til zink vil fortælle dig at tage det tidligt, og at det vil hjælpe med at forkorte elendighedens varighed, hvis du skulle være så uheldig. Dette kan være særligt gavnligt, hvis du har ondt i halsen. Derfor ser du zink i mange former. Folk tager det ofte ved forkølelse og influenza! Hvis det kan forhindre viral replikation, kan det muligvis reducere mængden af ​​lidelsedage.

Zink virker ved at blokere replikationen af ​​virussen, så der laves færre kloner. Dette er sandt ifølge flere videnskabelige rapporter, men det skal være klart, det er ikke en garanti mod at blive inficeret af coronavirussen eller nogen anden type virus. Vi ved, at zink berettiger til mere undersøgelse, da det kan være gavnligt at mindske symptomatologi og frigivelse af cytokin. Vi har set læger, der henviser til anvendelse af zink sammen med andre receptpligtige lægemidler, såsom hydroxychloroquin, lopinavir / ritonavir, azithromycin og intravenøs immunglobulin (IVIG). [11]

Ifølge en artikel fra maj 2020, der blev offentliggjort i medicinsk hypotese, har zink en række direkte og indirekte antivirale egenskaber”  og  “kan også virke synergistisk, når det administreres sammen med standard antiviral terapi, som det blev påvist hos patienter med hepatitis C , HIV og SARS-CoV-1. ”  Artiklen beskriver videre, hvordan zink kan fungere, og hvorfor det kan være gavnligt: ​​”Zink kan hæmme viral replikation ved ændring af den proteolytiske behandling af replikasepolyproteiner og RNA-afhængig RNA-polymerase (RdRp) i rhinovirus, HCV og influenzavirus og mindske RNA-syntetiserende aktivitet af nidovirus, som SARS-CoV-2 tilhører . Derfor kan det antages, at tilskud af zink kan være en potentiel fordel for profylakse og behandling af COVID-19.” [12]

Zink udtømmes af syrereducerende medicin, hvilket betyder, at tilbagesvalingsmedicin reducerer din krops lagre af dette vigtige mineral. Så hvis du understøttes af disse typer medicin, har du måske højere risiko for zinkmangel. Du kan tale med din læge om at genoprette næringsstoffet, hvilket er meget let at gøre. Hvis du er interesseret i zinktilskud, er der mange formler, der sælges online og i helsekostbutikker. Pastillerne, flydende zinktilskud og orale former er bredt tilgængelige. Doser varierer alt efter salt / type zink, du køber. Sørg for at supplere i en kort periode (ikke for evigt!) Og overdriv det ikke. Tegn og symptomer på overdreven zink inkluderer kvalme, opkastning, nedsat appetit, mavesmerter, diarré og undertiden hyppig hovedpine. Når zink tages kronisk, forårsager det en ubalance med kobber. Zink og kobber skal forblive afbalanceret i kroppen (homeostase). Hvis du tager for meget zink, kan det forårsage en relativ mangel på kobber. Dette vil ironisk nok sænke immuniteten! Balance med mineraler er vigtig.

 

Skal jeg tage min stofskiftemedicin
Hvis du tager stofskiftemedicin, skal du blive ved med det. De forringer ikke immunforsvaret.  Mange undersøgelser har vist, at passende niveauer af stofskiftehormoner fører til korrekt immunfunktion, så bliv på din medicin som ordineret.

Ubalancen eller desuden det overaktive immunangreb, der er forårsaget af en immunsystemtilstand som Hashimotos, Reumatoid arthritis, psoriasis, MS og Lupus kan være vanskelig at navigere i løbet af denne tid. Årsagen er, at selve arten af ​​din medicin er at undertrykke dit immunsystem let, så det angriber dit eget væv med mindre styrke. Sådan fungerer medicin som Enbrel, methotrexat og orale (systemiske) steroider. Nasale, rektale eller topisk anvendte steroider vil ikke hindre immunitet for meget, så vær ikke bekymret for dem. Min diskussion handler om medicin som de biologiske og orale steroider, som forresten aldrig bør stoppes pludselig.

Disse kategorier af medicin undertrykker et overaktivt immunsystem. De hjælper med at bremse hastigheden og kraften i selvangrebet. En autoimmun lidelse fører til højere niveauer af proinflammatoriske cytokiner, og immunsystemet kan ses som overaktiv, ikke ‘mangelfuld’.

Alt, hvad jeg siger om “autoimmune lidelser”, kan være nyttigt for en person, der har fået kemoterapi eller for nylig har gennemgået det. For eksempel, hvis du lige er blevet behandlet for prostatakræft eller multipelt myelom eller noget lignende, så er du meget mere modtagelig for komplikationer af coronavirus. Dette skyldes, at mange kemoterapier undertrykker immunforsvaret, og den højere risiko for infektion kan vedvare i årevis. Dette kaldes immundefekt. Immunsystemet er svagere end normalt og er derfor muligvis ikke i stand til at føre en kamp, ​​hvis der opstår et patogen.

 

Der er to kategorier af mennesker, der skal være forsigtige: 
1. De, der har en immundefekt
2. De, der har høje niveauer af cytokiner på grund af autoimmune lidelser

På grund af kemoterapi eller behandling med immunsuppressive midler til autoimmune tilstande er du mere modtagelig for at få en infektion sammenlignet med andre. Måske har du tidligere haft mere forkølelse, UTI’er, hudinfektioner / sår, tarminfektioner eller andre infektioner, som du ikke havde før dine lægemidler. Med COVID-19 er det endnu et patogen at være bekymret for.

 

* Stop aldrig din medicin uden vejledning fra din læge.

 

Men er der en forbindelse?
Den videnskabelige litteratur skal indhente det, der fortælles.

Nej, der er ikke en klar, endelig forbindelse mellem mennesker med autoimmune lidelser og COVID-19, endnu, ihvertilfælde. Men det er fordi der stadig samles data. Alt sker så hurtigt, og det ser ud til, at antallet af lægemiddelanbefalinger og meninger ændrer sig hver dag. Det er meget svært at navigere gennem alt dette, selv som sundhedspersonale med 30 års erfaring!

Men jeg kan fortælle dig, at der ikke er nogen debat om en ting. Tilstanden med at have COVID-19 forårsager en stigning i proinflammatoriske cytokiner i den menneskelige krop. Det er frigivelsen af ​​disse cytokiner, der skader multiorganet. De, der giver efter for COVID-19, gør det fra den ukontrollerbare stigning i cytokiner, der angriber forskellige dele af kroppen.

Der er heller ikke til debat, at mennesker med autoimmune lidelser lever med en generel stigning i cytokiner på grund af selve sygdommen. Hvis din sygdom er ukontrolleret, kan cytokinniveauet være endnu højere.

 

Diskuter 3 muligheder med din læge
Diskuter med en kvalificeret læge.

 1. Skal jeg forblive på den fulde dosis af min immundæmpende medicin, så min AI-tilstand ikke udvikler sig?
 2. Bør jeg afbryde min immundæmpende medicin, så mit immunsystem er stærkere, hvis jeg kommer i kontakt med COVID-19?
 3. Skal jeg tage en lavere dosis af den samme medicin, som jeg bruger, som et kompromis.
 4. Er der nogen urter, vitaminer og kosttilskud, som jeg skal tage?

Selvom dette måske lyder ekstremt, er det en tid, hvor der skal tages forholdsregler, især hvis du har en immunsystemforstyrrelse

 

Om Suzy Cohen, RPh
Registreret farmaceut  Suzy Cohen  har været sundhedsforfatter i over 15 år. Hendes syndikerede kolonne, Dear Pharmacist, når millioner af læsere hver uge. Hun har talt på programmer som Good Morning America Health, Dr. Oz Show, The 700 Club, The View og The Doctors.

 

Referencer:

 1. Vitamin D Testing and Treatment for COVID 19. Clinical Trial 2020. Retrieved: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04407286?cond=COVID+vitamin+D&draw=2&rank=1
 2. Investigating the Role of Vitamin D in the Morbidity of COVID-19 Patients. Clinical Trial 2020. Retrieved: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04386044?cond=COVID+vitamin+D&draw=2&rank=2
 3. Increased Risk of Severe Coronavirus Disease 2019 in Patients With Vitamin D Deficiency. Clinical Trial 2020. Retrieved:
 4. Vitamin C Infusion for the Treatment of Severe 2019-nCoV Infected Pneumonia. Clinical Trial 2020. Retrieved: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04403932?cond=COVID+vitamin+D&draw=2https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533
 5. Early Infusion of Vitamin C for Treatment of Novel COVID-19 Acute Lung Injury (EVICT-CORONA-ALI). Clinical Trial 2020. Retrieved: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04344184
 6. Use of Ascorbic Acid in Patients with COVID 19. Clinical Trial 2020. Retrieved: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04323514?cond=COVID+and+vitamin+c&draw=2&rank=3
 7. Kyaw Myint, P., et al. Plasma vitamin C concentrations and risk of incident respiratory diseases and mortality in the European Prospective Investigation into Cancer-Norfolk population-based cohort study. European Journal of Clinical Nutrition. 2019 Jan;73:1492-1500.
 8. Hemila, H. Vitamin C Supplementation and Respiratory Infections: a Systematic Review. Military Medicine, 2004;11(169):920.
 9. Hemila, H., Louhiala, P. Vitamin C may affect lung infection. Journal of the Royal Society of Medicine. 2007 Nov;100(11):495-498.
 10. Horowitz, R., Freeman, P.R., Three Novel Prevention, Diagnostic, and Treatment Options for COVID-19 Urgently Necessitating Controlled Randomized Trials. 2020 May 22;143:109851.
 11. Eun Kang, J., Jeong Rhie, S. Practice Considerations on the Use of Investigational anti-COVID-19 Medications: Dosage, Administration and Monitoring. Journal of Clinical Pharmacy and Therpaeutics. 2020;00:1-7.
 12. Kumar, A., et al. Potential Role of Zinc Supplementation in Prophylaxis and Treatment of COVID-19. Med Hypotheses. 2020 May 25;144:109848.

Kilde:
https://hypothyroidmom.com/

Uddrag af artiklen – Frit oversat af Anett Kromann, med tilladelse fra Dana Trentini

Udgivet 20.11.2020

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »