Hvordan din rygsøjle er forbundet med dine organer- inklusive skjoldbruskkirtlen

Hvis du vil passe på dine organer, og sørge for, at de er sunde, og at de fungerer korrekt, skal du passe på din rygsøjle. Selvom en rygsøjle- og organforbindelsen muligvis ikke er synlig, er din rygsøjle og dine vigtigste indre organer forbundet.

Dine organer og din krop som helhed kontrolleres alle af dit centrale nervesystem. De to største og vigtigste organer, der udgør dit centrale nervesystem, er din hjerne og din rygmarv. Derfor giver det meget mening, at din rygsøjle er forbundet med alle de store organer og deres funktion i din krop.

Det er interessant, at din hjerne sender og modtager information via din rygsøjle. Lad os sige, at du skærer din finger, mens du parterer et æble. Kniven går gennem din hud, og du er såret. Men for at du kan føle den smerte, der er forbundet med udskæringen, er din hjerne nødt til at behandle disse oplysninger for at få følelsen af ​​smerte. For at din hjerne kan modtage smertebeskeden, skal den først rejse gennem din rygmarv, inden den kommer til din hjerne, og du kan derefter føle smerten.

Da hjernen, rygsøjlen, kroppen og organerne er så tæt forbundet og sammenflettet med hinanden, er det ganske åbenlyst, at hvis du har problemer med din rygsøjle, en forkert justering eller en blokering, kan det have alvorlig indvirkning på dine organer og derfor på dit helbred generelt.

Er din rygsøjle og dine organer forbundet? (Se tegning)

Din rygsøjle er faktisk ikke direkte forbundet med dine organer, det er derimod dine nerver, der er placeret i kanterne af din rygsøjle, nerverne løber til forskellige organer, og det er her, du vil føle smerter eller problemer med organer i forskellige dele af din krop.

Cervikal rygsøjle– din skjoldbruskkirtel og andre organer (Se tegning)

Hvis du har problemer i det cervikale område af din rygsøjle, den øverste del af rygsøjlen, knyttet til de øvre områder af kroppen, inklusive hoved, hovedbund, hjerne, øjne, ører, bihuler, tunge, læber, mund, tænder, pande, stemmebånd , hals, mandler, skuldre og sidst men ikke mindst skjoldbruskkirtlen.

Problemer i denne region af rygsøjlen kan være årsagen til smerter eller andre problemer som: 

 • Hovedpine
 • Hukommelses- og koncentrationsproblemer
 • Humørforstyrrelser
 • Migræne
 • Problemer med øjne, ører, næse
 • Tænder og tandkødsproblemer
 • Svimmelhed
 • Hårtab
 • Hals- og skuldersmerter
 • Stofskiftesygdom 

Thoracic rygsøjle og dine organer (Se tegning)

Denne region af din rygsøjle er forbundet med mange af organerne i din krop. De forskellige hvirvler, der udgør området af denne del af rygsøjlen, er hver især forbundet med visse organer.

2. hvirvel er forbundet med dit hjerte, bryst og blodkar

6.  hvirvel er forbundet med din mave

4. hvirvel er forbundet til din galdeblære

10. hvirvel er forbundet til dine nyrer

Måske oplever du et problem med fordøjelsen. Du bliver oppustet hele tiden, du har ofte mavesmerter, og du ved, at der bare er noget galt med din mave. Dette kan være et tegn på, at du oplever et problem i din thorakale rygsøjle i 6. hvirvel. Et andet eksempel kunne være, problemer med hjertet. Måske er det smerter i brystet eller andre former for ubehag. Problemet kan være forårsaget af 2. hvirvel i din thorakale rygsøjle, hvilket igen giver smerter i din brystregion.

Rygsøjlen og skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er en af ​​de vigtigste dele af din krop. Stofskiftehormoner er vitale og påvirker mange forskellige funktioner i hele din krop. Skjoldbruskkirtlen spiller en rolle i stofskifte, vækst og regulering af mange forskellige kropslige systemer og hormoner, herunder metabolisme (fx. nedbrydning eller omsætning).

Så nøjagtigt, hvordan er din skjoldbruskkirtel så tæt forbundet med rygsøjlen? (Se tegning)

For det første er din skjoldbruskkirtel placeret i dit halsområde i den cervikale rygsøjle. Hvis du har problemer med skjoldbruskkirtlen, der giver hævelse i skjoldbruskkirtlen, kan hævelsen medføre, at en ryghvirvel i din rygsøjle forskubber sig, hvilket kan udløse en subluxation (ledskred) i det cervikale område af rygsøjlen. 7. som er forbundet med skjoldbruskkirtlen, men hævelse i skjoldbruskkirtlen kan skubbe andre ryghvirvler i umiddelbar nærhed ud af sted også 6. hvirvel der er forbundet med nakkemuskler, skuldre og mandler eller 5. hvirvel der er forbundet til stemmebåndene.

Hævelse i skjoldbruskkirtlen er især almindelig for mennesker, der lider af den autoimmune sygdom Hashimotos thyroiditis. En struma er en forstørret skjoldbruskkirtel, der får halsen til at svulme op, og rygsøjlen er sårbar. Det samme gælder for godartede knuder såvel som kræft i skjoldbruskkirtlen. Det er ikke overraskende, at advarselstegn inkluderer hæshed, smerter i halsen, vedvarende hoste, besvær med at sluge og besværet åndedræt.

Der er desuden andre faktorer som kan forskubbe din rygsøjle, såsom piskesmæld o.l.

Desuden kan de, der har hypotyreoidisme (lavt stofskifte), der er gået ukontrolleret i lang tid, mærke virkningen i rygsøjlen. Ubalancerne i skjoldbruskkirtlen kan skabe skader i dine perifere nerver. Disse nerver er ansvarlige for at transportere information fra din rygmarv og din hjerne til forskellige dele af din krop.

Hvis disse nerver er beskadiget, kan du opleve symptomer som: 

 • Smerter
 • Følelsesløshed
 • Prikken
 • Muskelsvaghed
 • Tab af muskelkontrol

Disse tegn og symptomer vil være placeret i det område af ryggen, som er blevet påvirket, og der er sket nerveskader. Som du kan se, er din rygsøjle, organer og skjoldbruskkirtel alle forbundet på fascinerende og indviklede måder.

Vi tænker ikke ofte på alle de forskellige måder, som vores krop er forbundet, men det er på tide at begynde at se på dit helbred og din krop i et nyt og anderledes lys. Når du begynder at indse, hvor meget af rygsøjlen, der påvirker din krop.

Brendt Wells har set hundreder af patienter for smerter i bestemte områder i deres krop, de havde ingen idé om, at de var forbundet med deres rygsøjle.

I sidste ende er rygsundhed meget vigtig, og rygsøjlen er et basalt område i din krop.

Pas på din rygsøjle for at leve det lykkeligste og sundeste liv som muligt.

Om Brent Wells, DC:
Dr. Brent Wells, DC  er grundlæggeren af ​​Alaskas Better Health Chiropractic & Physical Rehab og har været kiropraktor i over 20 år. Dr. Wells er forfatter til over 700 online sundhedsartikler.
Han er medlem af American Chiropractic Association og American Academy of Spine Physicians.

Kilde:
https://hypothyroidmom.com
Frit oversat af Anett Kromann,
med tilladelse Dana Trentini
Udgivet 11. maj 2020

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »