Lægen som fik lavt stofskifte

Læge Cynthia Li blev diagnosticeret med hypothyreose (lavt stofskifte) 4 måneder efter hun havde født. Hun var sengeliggende i 6 måneder, og bundet til hjemmet i 2 år.

Specialist efter specialist kastede mig rundt som en varm kartoffel. Men vent…Jeg er selv læge Det var tid til at prøve noget anderledes: For mig selv – og for mine patienter.

Da jeg blev uddannet som læge, troede jeg, at jeg vidste rigtig meget om kroniske sygdomme. En formodet ekspert i kroniske sygdomme.

Men så blev jeg selv syg.

Et par måneder efter fødslen af ​​mit første barn udviklede jeg autoimmun thyroiditis – postpartumformen af ​​Hashimoto’s (Hashimotos opstået efter fødsel red.). Oprindeligt havde jeg højt stofskifte. Så faldt det til lavt stofskifte. Et år senere normaliserede mine blodprøver sig, men det gjorde mine symptomer ikke. Jeg forblev træt, utilpas og svimmel. Jeg var stadig funktionel, så jeg betragtede mig selv som helbredt.

Jeg var langt fra at være helbredt. I de kommende år ville denne underliggende Hashimotos og endnu en graviditet udfordre mig som mystiske, svækkede tilstande som kronisk træthedssyndrom og dysautonomi – en dysfunktion i nervesystemets gren, der stort set kontrollerer underbevidste, vitale funktioner som blodtryk, hjerterytme, kropstemperatur og fordøjelse. Jeg lå i sengen i 6 måneder og måtte blive hjemme i 2 år. Jeg forvirrede specialist efter specialist. Jeg forbløffede også mig selv som læge. Det sort-hvide paradigme, jeg var blevet trænet i, forklarede ikke den rodede oplevelse af sygdom.

Tid til at prøve anden stofskiftemedicin

Med to små børn og et ægteskab der kun blev holdt sammen af ​​en enkelt tråd, gik jeg ud på en solo-odyssey fra min stue, hvor jeg lærte de grundlæggende elementer i, hvordan sygdomme udvikler sig. Jeg indså, at jeg havde en masse information om risici ved behandling og diagnostisk test. Men jeg vidste næsten intet om, hvordan jeg skulle få det bedre.

I løbet af det næste årti levede jeg mig ind i mine undersøgelser. Det var et eksperiment, der var en del videnskab, en del kunst og en del tro. Mens mit mål var enkelt – at komme op af sofaen og leve mit liv – turde jeg forestille mig, hvordan en modig ny medicin kunne se ud.

Først begyndte jeg at undersøge Hashimotos sygdom – ikke de kliniske retningslinjer, men den offentliggjorte videnskab. Jeg lærte, at selvom min TSH var “inden for referenceområdet”, var det i den højere ende af intervallet (4-5). Det optimale interval, gennemsnitligt fra raske voksne, syntes at være mellem 1,5-2,0. Optimal stofskiftefunktion er nødvendig for vigtige kropsfunktioner som fordøjelse, blodtryk, hjerterytme, kropstemperatur, for at nævne nogle få, så jeg startede en lav dosis Synthroid (Eltroxin/Euthyrox/Tirosint i DK red). Jeg fik det ikke bedre, så jeg prøvede forskellige andre fremgangsmåder: Nature-throid, Armor, Synthroid + Cytomel (Liothyronin red.), dybest set alt mindre end sammensatte formler.

I denne periode med prøver og fejl dykkede jeg også tilbage i mine lærebøger og lærte igen det grundlæggende om, hvordan kroniske sygdomme udvikler sig.

Selvom jeg ikke ønskede at se det, var virkningsmodellen for sygdomshåndtering ikke noget som hjalp mig. Kroniske sygdomme er en kulmination af mange forskellige faktorer over en lang periode. År, undertiden årtier. Så det ville tage årtier at finde den rette medicin hvis jeg rettede mig efter det konventionelle. Jeg vidste det ikke dengang, men jeg var nødt til at lære at helbrede i stedet for bare at vide, hvad jeg skulle behandle. Og efter mere end et årti føler jeg mig mere modstandsdygtig på mange måder end jeg nogensinde har gjort. Jeg blev også i stand til at regulere min stofskiftemedicin.

Her er hvad jeg levede mig ind i.

Min ukonventionelle stofskiftesti

 • Stil nye spørgsmål. Symptomer er din krops måde at sige, at noget ikke fungerer mere. Du har måske nægtet dem længe nok, og nu er det tid til at være opmærksom og ændre spørgsmålene. I stedet for “Hvad er der galt med mig?” Spørger “Hvorfor har jeg det ikke godt?”
 • Nulstil dit indre ur. Hvert af vores organer har sin egen døgnrytme, og tænder og slukker på forskellige tidspunkter i en 24 timers cyklus. Vores dage styres af rytmerne mellem lys og mørke blandt andre kræfter. Jo mere regelmæssigt vi spiser og sover, jo mindre stress på vores kroppe. At være sund er at være synkroniseret med vores kroppe og vores miljø.
 • Giv dig selv tilladelse til at modtage. De mennesker og det miljø, som vi omgiver os med, kan i høj grad støtte vores rejser. Men først skal vi åbne os for at modtage. Slip bør- og bør ikke. Find en læge, du har tillid til. Bed en ven om at lave lidt mad, eller en nabo til at hente dine dagligvarer en dag. Meld dig ind i en supportgruppe.
 • Få en daglig dosis af naturen. Intet beroliger kroppens stressystem som naturen. Hvis det er logisk udfordrende at komme udenfor, så tag potteplanter eller friske blomster ind. Hvis du er følsom over for planter og blomster, kan du overveje at lægge billeder af beroligende naturscener på dine vægge.
 • Afgift dig selv. Vi er hvad vi spiser, drikker, indånder, rører ved, og hvad vores krop ikke kan fjerne. Hjælp med at øge din krops naturlige potentiale til at håndtere affald. Start f.eks. morgenen med citronvand.
 • 6. Lad intuition fortælle dit tænkende sind, hvad det næste skal være. Intuition er som et andet øje, og sammen med vores analytiske sind giver det os mulighed for at se mere tydeligt. Derudover kan intuition udvikles, ligesom ved kunst eller musik. Først skal du finde din indre stilhed; meditation er nøglen til at afvikle det tænkende sind. Husk derefter på et spørgsmål. Se hvilke billeder eller kropslige fornemmelser der opstår. For det tredje, tag observationer bagefter. Intuition er en praksis, som kræver gentagelse. Det kræver ærlighed. Det handler om at se, hvad der er sandt, snarere end at prøve at have ret.
 • Bryd med gamle vaner, der ikke længere tjener dig. At give slip er måske sværere end at tilføje. Skriv nogle vaner ned du kender, som ikke understøtter din helbredelse. Vælg en, du føler, er mest mulig at ændre. Find en ny vane til at erstatte den gamle. Opret en kalender, og giv denne nye vane 30 dage til at erstatte den gamle. Overvej at gentage med yderligere 30 dage. Chancerne for en ændring er stor.
 • Øv dig i at være glad. Det er et seriøst arbejde. Hvis du ser alvorligt på helbredelse, skal leg være en prioritet. Det kan forbedre immunfunktionen, hjælpe med at helbrede tarmen og frigive naturlige smertestillende midler. Prøv sjove videoer. Grin når du har brug for det.
 • Undersøg skjulte rodårsager. Mange årsager til kronisk sygdom er skjult for os. Virkningerne af mejeriprodukter og gluten kan for eksempel være subtile, ofte kun synlige ved eliminering i 30 dage. Eller infektioner – skadelige bakterier, der ikke leder til en åbenlys sygdom, men genererer nok inflammation til at udvikle problemer – som en parasit i tarmen eller ufuldstændigt behandlet Lyme-sygdom. For skjulte rodårsager, kan du overveje at konsultere en funktionel medicin læge.
 • Overlev sorg og tab. Sorg og tab berører alle. Ved at bringe sorg ud af skyggerne kan vi lette vores eksistensielle belastninger og mindske inflammation. Prøv en enkel to-personers, 10-minutters skriftlig praksis, enten ansigt til ansigt eller på telefonen: start evt. med ting som “Jeg husker hvornår …” eller “Jeg ønsker, at nogen ville …” eller “Mine tårer …” Skriv kontinuerligt uden at slette eller krydse ud. Når tiden er inde, kan I læse højt for hinanden. Ingen krydstale. Ingen spørgsmål. Streng fortrolighed. Afslut øvelsen med, ”Tak for delingen.” I er vidner til hinanden uden at forsøge at ordne eller berolige, hvilket er den sorg, der skal frigives.
 • Gendan dit formål med livet. Se på hvad du elsker. Start med det, der ligger foran dig: dine børn, små husprojekter eller et kæledyr. Lad intuition fortælle dit tænkende sind, hvor du skal se hen. Ændr dine tanker, ændr dine gener. Nogle gange er det, vi har brug for, ikke flere råd eller flere tanker, men tavshed.
 • Find din historie, den rigtige. En historie giver dig mulighed for at udforske en oplevelse, der føles overvældende eller fragmenteret. Skriv om den tid, nogen tog sig af dig. Eller når du tog dig af en anden. At skabe handlingen kan give dig mulighed for at komme ud over falske identiteter, herunder det at være “en syg person.” Dette er den dybeste helbredelse af alle.

 

Om Cynthia Li, MD, ABIM Dr. Cynthia Li is a doctor of integrative and functional medicine in Berkeley, CA. She serves on the faculty of the Healer’s Art Program at the University of California San Francisco School of Medicine. She is the author of Brave New Medicine: A Doctor’s Unconventional Path to Healing Her Autoimmune Illness.

 

Kilde:
https://hypothyroidmom.com/
Uddrag, frit oversat af Anett Kromann,

Med tilladelse fra Dana Trentini
Udgivet 5.11,2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »