Hvorfor er der så mange fortvivlede stofskiftepatienter


Hvorfor er der så mange fortvivlede stofskiftepatienter?

Alt for mange fortvivlede stofskiftepatienter, desværre.

Hypothyreose, hypothyroidisme = lavt stofskifte
Hyperthyreose, hyperthyroidisme = højt stofskifte
Thyreoidea patienter = stofskiftepatienter
NDT = stofskiftemedicinen Thyroid

 
Utilfredse thyreoidea patienter
Skrevet af Hugh D. Melnick, MD, FACOG:

En betydelig procentdel af hypothyreosepatienter, behandlet med den syntetiske T4 medicin, såsom Synthroid (i DK Euthyrox/Eltroxin), rapporter om utilfredshed med deres behandling på grund af fortsatte symptomer.

Selv om mange patienter reagerer godt på behandlingen med syntetisk T4, som er den mest almindeligt ordinerede stofskiftemedicin, er der stadig mange symptomer på hypothyroidisme, såsom træthed, hårtab, hjernetåge, nedsat hukommelse, forringet opmærksomhed, forstoppelse og depression, hos en betydelig procentdel af patienterne.

Der er ikke megen tvivl om, at der er foretaget en lang række ændringer i diagnosticering og behandling af hypothyreose i de sidste 50 år. I dette tidsrum, er opfindelsen af ​​en gruppe stofskifte blodprøver og udviklingen af ​​syntetisk stofskiftemedicin, såsom Synthroid (T4) og Cytomel (Liothyronin (T3), der skulle have ført til en dramatisk forbedring i den måde hypothyroidisme blev diagnosticeret og behandlet på, desværre er det modsatte sket.

Denne metode til behandling lindrer kun patienternes symptomer i 60% af tilfældene.

Hvad er problemet?

Det store problem er, at flertallet af lægerne udelukkende har lært at bruge TSH niveauer til diagnose af ​​hypothyroidisme og i forvaltningen af ​​stofskiftemedicin-dosering. De ser kun på laboratorieresultater og er ikke opmærksomme på patientens symptomer. Dette resulterer ofte i at lægerne overser mange symptomatiske patienter, fordi deres TSH niveauer er ”normale”. Virkeligheden er, at patienter, der har TSH-niveauet i det ”normale” interval kan lide af de samme symptomer, der ses hos patienter, der har høje TSH niveauer.

Den uundgåelige konklusion er, at TSH niveauer ikke bør være det eneste kriterie, der anvendes til diagnosticering og behandling af hypothyroidisme. Derudover vil til symptomatisk forbedring med syntetisk T4 behandling være, at en anden form for stofskiftemedicin kan være mere effektiv til tilvejebringelse af symptomatisk lindring. Fordi det nuværende ikke nytter for en stor gruppe af mennesker med hypothyroidisme, er der behov for en tilbagevenden til den ”gamle skole” for at diagnosticere og behandle hypothyroidisme.

Den ”Gamle skole” til diagnose & behandling for hypothyreose

I dagene før 1970’erne, da jeg var en medicinstuderende, blev patienterne diagnosticeret med hypothyroidisme, hvis de havde de typiske symptomer som er kendt for at være forbundet med denne sygdom. Blodprøver var dengang ikke til rådighed til at diagnosticere eller behandle patienten klinisk. I den ”gamle skole”, ville en læge lytte til og vurdere en patients symptomer. Hvis patienternes symptomer matchede dem, der vides at være til stede hos hypothyreosepatienter, blev diagnosen stillet.

 • Træthed
 • Glemsomhed
 • Langsom tænkning
 • Humørsvingninger / irritabilitet
 • Depression
 • Manglende koncentrationsevne
 • Tyndere hår / hårtab
 • Tab af kropsbehåring
 • Tør hud
 • Vægtøgning
 • Hævede øjne
 • Struma
 • Hæshed / dyb stemme
 • Vedvarende tør eller ondt i halsen
 • Synkebesvær
 • Langsom puls
 • Uregelmæssig menstruation
 • Infertilitet
 • Muskelsvaghed
 • Forstoppelse

Den eneste tilgængelige medicin var tørret stofskiftemedicin Thyroid (NDT), som første gang, med held, blev anvendt til behandling af hypothyroidisme i 1891. NDT er et oprenset præparat af grisens skjoldbruskkirtel, som ligner den humane skjoldbruskkirtel. Baseret på antallet og sværhedsgraden af ​​patientens symptomer, ville lægen gradvist øge dosis af NDT indtil symptomatisk forbedring blev observeret. NDT indeholder både T4 og T3 hormoner, såvel som andre proteiner som ikke findes i den syntetiske stofskiftemedicin. En ækvivalent mængde af en kombination af syntetisk T4 og syntetisk T3 er ikke så effektiv som NDT i symptomatisk forbedring. T3 fra NDT synes at være nøglen til symptomatisk forbedring, siger Hugh D. Melnick, MD.

Tegn på forbedring er gradvis og ses normalt ved 12 uger hos ca. 90% af de behandlede patienter. En af de tidligste tegn på symptomatisk forbedring er, at hænder og fødder ikke længere er kolde. De fleste patienter begynder at opleve lindring af hævelser i ansigtet og oppustethed, såvel som forbedring hjerne tåge, og træthed inden for 12 ugers behandling. De sidste symptomer der forbedres er hårtab og vægtøgning. Når hårtabet stopper, tager patienten den ideelle dosis af NDT. Vægttab vil normalt tage længere tid, og kræve højere doser af NDT for at øge stofskiftet for at forbrænde kalorier effektivt. NDT er IKKE beregnet til vægttab og bør kun anvendes i behandling til personer med hypothyroidisme.

Blodprøver

Når patienter tager NDT, kan deres blodprøver være forvirrende for lægen, der ikke er bekendt med NDT terapi. Når patienter tager NDT, er T3 niveauet normalt højere og TSH niveauet er typisk lavere end laboratorie-referenceområderne. Mange læger vil fejlfortolke disse resultater, og fejlagtigt tro, ​​at patienten er hyperthyroid og tager for meget Thyroid. Forhøjede T3 niveau i blodet er resultatet af hurtig absorption af NDT fra maven og de opdelte doser NDT med hvilke patienter behandles. Patienter, der tager for meget NDT kan midlertidigt have nogle lignende symptomer som patienter med hyperthyroidisme. En for høj dosis af NDT ses, når en patient oplever hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, overdreven sved, vægttab, rysten, og nervøsitet. Hvis disse symptomer opstår, underret da din læge, som vil stoppe NDT i 24-48 timer, i dette tidsrum vil symptomerne gå væk. Behandlingen kan derefter genoptages med en lavere dosis.

Symptomer

Mange symptomatiske mennesker nægtes behandling og lider unødigt af symptomer. Ofte vil de blive uretfærdigt ”afskediget” som hypokondere eller de bliver forkert diagnosticeret med depression og tilbudt antidepressiv medicin. Ingen symptomatiske patienter bør nogensinde lide den fornærmelse at blive behandlet affærdigende.

Det centrale er, at læger er helt afhænge af TSH-niveauer til diagnosen og behandlingen af hypothyreose og de anerkender ikke betydningen af ​​en patients symptomer. Et terapeutisk forsøg med behandling med NDT bør tilbydes symptomatiske patienter, især dem, der stadig er symptomatiske under behandling med den syntetiske T4 medicin. NDT har en lang tradition for klinisk anvendelse og sikkerhed.

Fra de seneste data der er indsamlet fra 125 konsekutive symptomatiske infertilitets patienter, er 89% af de patienter, der blev behandlet med gradvist stigende doser af NDT oplevet betydelig symptomlindring, 77% har undfanget.


Om Hugh D. Melnick, MD, FACOG

Dr. Hugh D. Melnick, MD er en reproduktiv endokrinolog der har behandlet patienter med hormonelle- og fertilitetsproblemer siden 1976. I 1983, grundlagde Dr. Melnick Advanced Fertility Services , Han er blevet imponeret over det store antal infertile kvinder, som han har set gennem årene, som er symptomatisk hypothyroide, som bliver gravide efter behandling med Thyroid.

Dr. Melnick enorme kliniske erfaring sammen med hans egen personlige erfaring med hypothyroidisme har gjort det muligt for ham at udvikle en unik tilgang til diagnosticering og behandling af hypothyroidisme. I løbet af sine mange års kliniske praksis, har han erkendt, hvordan hypothyroidisme kan påvirke alle dele af det menneskelige legeme, skaber mange ubehagelige symptomer, som uundgåeligt forstyrrer en produktiv og fornøjelig livskvalitet. Udover sine fertilitetstjenester, arbejder han med stofskiftepatienter i New York og via Skype (eller telefon sessioner) for patienter rundt omkring i verden. Du kan finde Dr. Melnick online på mythyroidmd.com.


Kilde:
http://hypothyroidmom.com/

Frit oversat af Anett Kromann
med tilladelse fra Dana Trentini
Udgivet 9.06.2017

Print Friendly, PDF & Email

stofskiftesupport.dk

Du er ikke alene

Oversæt / Translate »