Hvorfor er der så mange fortvivlede stofskiftepatienter?

Du kan også lytte her – istedet for at læse :  Lydfil til artiklen

Alt for mange fortvivlede stofskiftepatienter, desværre!

Hypothyreose, hypothyroidisme = lavt stofskifte
Hyperthyreose, hyperthyroidisme = højt stofskifte
Thyreoidea patienter = stofskiftepatienter
NDT = stofskiftemedicinen Thyroid

Utilfredse stofskiftepatienter
Skrevet af Hugh D. Melnick, MD, Endokrinolog:

En betydelig procentdel af hypothyreosepatienter, behandlet med den syntetiske T4 medicin, såsom Synthroid (i DK Euthyrox/Eltroxin), rapporter om utilfredshed med deres behandling på grund af fortsatte symptomer.

Selv om mange patienter reagerer godt på monobehandling med syntetisk T4, som er den mest almindeligt ordinerede stofskiftemedicin, vil der være symptomer på hypothyroidisme, såsom træthed, hårtab, hjernetåge, nedsat hukommelse, forringet opmærksomhed, forstoppelse og depression, hos en betydelig procentdel af patienterne.

Der er ikke megen tvivl om, at der er foretaget en lang række ændringer i diagnosticering og behandling af hypothyreose i de sidste 50 år. I dette tidsrum, er opfindelsen af ​​en gruppe stofskifte blodprøver og udviklingen af ​​syntetisk stofskiftemedicin, såsom Synthroid (T4) og Cytomel (Liothyronin (T3), der skulle have ført til en dramatisk forbedring i den måde hypothyroidisme blev diagnosticeret og behandlet på, men desværre er det modsatte sket.

Denne metode til behandling lindrer kun patienternes symptomer i 60% af tilfældende.

Hvad er problemet?

Det store problem er, at flertallet af lægerne udelukkende har lært at bruge TSH niveauer til diagnose af ​​hypothyroidisme og i forvaltningen af dosering af medicinen. De fleste læger/speciallæger ser kun på laboratorieresultater og er ikke opmærksomme på patientens symptomer. Dette resulterer ofte i at lægerne overser mange symptomatiske patienter, fordi deres TSH niveauer er ”normale”. Virkeligheden er, at patienter, der har TSH-niveauet i det ”normale” interval kan lide af de samme symptomer, der ses hos patienter, der har høje TSH niveauer.

Den uundgåelige konklusion er, at TSH niveauer ikke bør være det eneste kriterie, der anvendes til diagnosticering og behandling af hypothyroidisme. Derudover vil til symptomatisk forbedring med syntetisk T4 behandling være, at en anden form for stofskiftemedicin kan være mere effektiv til tilvejebringelse af symptomatisk lindring. Fordi det nuværende ikke nytter for en stor gruppe af mennesker med hypothyroidisme, er der behov for en tilbagevenden til den ”gamle skole” for at diagnosticere og behandle hypothyroidisme.

Den ”Gamle skole” til diagnose & behandling for hypothyreose

I dagene før 1970’erne, da Hugh var en medicinstuderende, blev patienterne diagnosticeret med hypothyroidisme, hvis de havde de typiske symptomer som er kendt for at være forbundet med denne sygdom. Blodprøver var dengang ikke til rådighed til at diagnosticere eller behandle patienten klinisk. I den ”gamle skole”, ville en læge lytte til og vurdere en patients symptomer. Hvis patienternes symptomer matchede dem, der vides at være til stede hos hypothyreosepatienter, blev diagnosen stillet.

 • Træthed
 • Glemsomhed
 • Langsom tænkning
 • Humørsvingninger / irritabilitet
 • Depression
 • Manglende koncentrationsevne
 • Tyndere hår / hårtab
 • Tab af kropsbehåring
 • Tør hud
 • Vægtøgning
 • Hævede øjne
 • Struma
 • Hæshed / dyb stemme
 • Vedvarende tør eller ondt i halsen
 • Synkebesvær
 • Langsom puls
 • Uregelmæssig menstruation
 • Infertilitet
 • Muskelsvaghed
 • Forstoppelse

Den eneste tilgængelige medicin var stofskiftemedicinen Thyroid (NDT), som første gang, med held, blev anvendt til behandling af hypothyroidisme i 1891. NDT er et oprenset præparat af grisens skjoldbruskkirtel, som ligner den humane skjoldbruskkirtel. Baseret på antallet og sværhedsgraden af ​​patientens symptomer, ville lægen gradvist øge dosis af Thyroid indtil symptomatisk forbedring blev observeret. Thyroid indeholder både T4 og T3 hormoner, såvel som andre proteiner, som ikke findes i den syntetiske stofskiftemedicin. Kombination af syntetisk T4 og syntetisk T3 (kombinationsbehandling) er ikke så effektiv som Thyroid i symptomatisk forbedring. T3 fra Thyroid synes at være nøglen til symptomatisk forbedring, siger Hugh D. Melnick, MD.

Tegn på forbedring er gradvis og ses normalt ved 12 uger hos ca. 90% af de behandlede patienter. Et af de tidligste tegn på symptomatisk forbedring er, at hænder og fødder ikke længere er kolde. De fleste patienter begynder at opleve lindring af hævelser i ansigtet og oppustethed, såvel som forbedring af hjerne tåge, og træthed inden for 12 ugers behandling. De sidste symptomer der forbedres er hårtab og vægtøgning. Når hårtabet stopper, tager patienten den ideelle dosis af Thyroid. Vægttab vil normalt tage længere tid, og kræve højere doser for at øge stofskiftet for at forbrænde kalorier effektivt. Thyroid er IKKE beregnet til vægttab og bør kun anvendes i behandling til personer med hypothyroidisme.

Blodprøver

Når patienter tager Thyroid, kan deres blodprøver være forvirrende for lægen, der ikke er bekendt med medicinering med Thyroid. Når patienter tager Thyroid, er T3 niveauet normalt højere og TSH niveauet er typisk lavere end laboratorie-referenceområderne. Mange læger vil fejlfortolke disse resultater, og fejlagtigt tro, ​​at patienten har højt stofskifte og tager for meget Thyroid. Forhøjede T3 niveauer i blodet er resultatet af hurtig absorption af Thyroid fra maven og de opdelte doser med hvilke patienter behandles. Patienter, der tager for meget Thyroid kan midlertidigt have nogle lignende symptomer som patienter med hyperthyroidisme. En for høj dosis af Thyroid ses, når en patient oplever hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, overdreven sved, vægttab, rysten, og nervøsitet. Hvis disse symptomer opstår, underret da din læge, som sandsynligvis vil stoppe din medicinering med Thyroid i 24-48 timer, i dette tidsrum vil symptomerne gå væk. Behandlingen kan derefter genoptages med en lavere dosis.

Symptomer

Mange symptomatiske mennesker nægtes behandling og lider unødigt af symptomer. Ofte vil de blive uretfærdigt ”afskediget” som hypokondere eller de bliver forkert diagnosticeret med depression og tilbudt antidepressiv medicin. Ingen symptomatiske patienter bør nogensinde lide den fornærmelse at blive behandlet affærdigende.

Det centrale er, at læger er helt afhænge af TSH-niveauer til diagnosen og behandlingen af hypothyreose og de anerkender ikke betydningen af ​​en patientens symptomer. Et terapeutisk forsøg med behandling med Thyroid bør tilbydes symptomatiske patienter, især dem, der stadig er symptomatiske under behandling med den syntetiske T4 medicin. Thyroid har en lang tradition for klinisk anvendelse og sikkerhed.

Fra de seneste data der er indsamlet fra 125 symptomatiske infertilitets patienter, der er 89% af de patienter, der blev behandlet med gradvist stigende doser af Thyroid, som har oplevet betydelig symptomlindring, 77% har undfanget.


Om Hugh D. Melnick, MD, FACOG

Dr. Hugh D. Melnick, MD er en reproduktiv endokrinolog der har behandlet patienter med hormon- og fertilitetsproblemer siden 1976. I 1983, grundlagde Dr. Melnick Advanced Fertility Services , Han er blevet rystet over det store antal infertile kvinder, som han har set gennem årene, som er symptomatisk hypothyroide, og som bliver gravide efter behandling med Thyroid.

Dr. Melnick enorme kliniske erfaring sammen med hans egen personlige erfaring med hypothyroidisme har gjort det muligt for ham at udvikle en unik tilgang til diagnosticering og behandling af hypothyroidisme. I løbet af sine mange års kliniske praksis, har han erkendt, hvordan hypothyroidisme kan påvirke alle dele af det menneskelige legeme, skaber mange ubehagelige symptomer, som uundgåeligt forstyrrer en produktiv og fornøjelig livskvalitet. Udover sine fertilitetstjenester, arbejder han med stofskiftepatienter i New York og via Skype (eller telefon sessioner) for patienter rundt omkring i verden. Du kan finde Dr. Melnick online på mythyroidmd.com.


Kilde:
http://hypothyroidmom.com/

Frit oversat af Anett Kromann
med tilladelse fra Dana Trentini
opdateret  29.09.2018

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »