1 ud af 10 voksne lider af lavt stofskifte i Indien

Der bor ca. 1.210.000.000 mennesker i Indien

 

Én ud af 10 voksne lider af hypothyroidisme (lavt stofskifte) i Indien, sygdommen forekommer i højere grad i byer, end i kystnære områder, siger en landsdækkende undersøgelse. Skaldyrskost kan bidrage til at forebygge sygdommen, siger eksperter, som reaktion på resultaterne. Undersøgelsen, som blev offentliggjort i den indiske Journal of Endocrinology and Metabolism, viser, at ud af de 5.376 personer, der blev adspurgt, var 10,95 % ramt af hypothyroidisme.

 

Indien

Af de 1.259 personer, som blev undersøgt i Mumbai, var 9,61 % diagnosticeret med hypothyreose,” siger dr. Mahesh Padsalge. Ud af disse vidste 2,86 % ikke engang, at de var ramt af sygdommen. Undersøgelsen fastslog, at de indre byer,som Bangalore, Delhi, Kolkata, Ahmedabad og Hyderabad, havde en højere forekomst af hypothyroidisme, i forhold til kystnære områder som byerne, Goa og Chennai. Det er bare en teori og ikke et faktum, men vi tror, at folk i kystnære områder har en lavere risiko for hypothyroidisme på grund af jod rig kost,” dr. AG Unnikrishnan, chefundersøger, siger endvidere:

 

“Jod findes i hovedbestanddelen af fisk og jod er et element, der kræves til fremstilling af thyreoidea hormon”.

 

En ubehandlet hypothyroidisme kan medføre et forhøjet kolesteroltal, en stigning i blodtrykket, en øget hyppighed af kardiovaskulære komplikationer (hjerteproblemer), nedsat fertilitet (frugtbarhed)og depression. Hos gravide kvinder kan det forårsage placenta le abnormiteter(livmoder abnormiteter), og sætte barnets sundhed i stor fare. Disse symptomer bliver ofte forvekslet med andre lidelser, hvilket gør, at stofskiftelidelser er ét af de mest underdiagnosticerede i landet.

Undersøgelsen viste, at kvinder havde tre gange større sandsynlighed for, at blive ramt end mænd, og af den berørte befolkning var 15,86 % kvinder og 5,02 % mænd. Dette var især tilfældet for de, som var i midtvejskrise, i aldersgruppen 46-54 år. Forskerne forsøger stadig at finde ud af, hvorfor kvinder er mere tilbøjelige til at få sygdommen. Thyroidea lidelser i Indien er kendetegnet ved høj forekomst, minimal diagnose, dårlig opmærksomhed og lav involvering af  læger der behandler. Dr. Unnikrishnan siger:

“Det er stadig mere presserende at skabe opmærksomhed om stofskiftelidelser, behovet for tidlig og regelmæssig diagnose og vigtigheden af, at følge en anbefalet behandling”

 

Kilde:
The Times of India
Frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 20.08.2014
Opdateres11.03.2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »