Den østlige del af Indien viser et rekordhøjt antal mænd med stofskifteproblemer

 

14907695_s

Et stigende antal mænd, især i byområderne i den østlige zone i Indien, bliver diagnosticeret med dysfunktion i skjoldbruskkirtlen, ifølge en nylig undersøgelse.

Stofskifteproblemer forbinder man ofte med kvinder, i Indien er dette ikke tilfældet. Stofskifteproblemer kan føre til alvorlige konsekvenser som hjerteproblemer, psykiske problemer og infertilitet blandt mænd.

Gennemført over en periode på to år fra 2012-2014, afslører en undersøgelse foretaget af SRL Diagnostics, at den yngre befolkning (31-45 år) var i et højere risikoniveau for stofskifteproblemer.

(30,33%) højere end den ældre befolkning i aldersgruppen 46-60 år (25.81%).

Analysen viste den højeste forekomst af sygdommen blandt mænd i den østlige zone af landet. Af de samlede 14,24,008 prøver screenet for undersøgelsen blev 22,68 procent fundet med unormale TSH niveauer, som indikerer stofskifte lidelse.

Mens øst zonen havde den højeste procentdel af abnormitet med 25. 2%, var de nordlige og vestlige zoner henholdsvis 23,9% og 21,1%.

Blandt de fire zoner, viste det sydlige Indien den laveste procentdel af abnormitet med 19,4%.

Årsagen til den høje procentdel mænd i det østlige Indien med stofskifte problemer, kunne ikke overraske eksperter. Traditionelt set har regionen været i fare for stofskifte sygdomme på grund af jodmangel, påpeger de.

“Det er meget vanskeligt at bevise, men sygdommen er ganske ofte genetisk. Stress er også en vigtig faktor, sammen med kostvaner. Heldigvis har jod indtaget gået op i området, som har været med til at reducere antallet af patienterne, “siger Maitra. Hypothyroidisme er meget udbredt i Indien med en ud af 10 mennesker i landet bliver diagnosticeret med lavt stofskifte. Thyroid Federation International anslår i 2014, at der er op mod 750 millioner stofskifte syge på verdensplan, de 42 millioner findes i Indien.

Selv som problemer forbundet med unormal produktion af skjoldbruskkirtel hormoner fortsætter med at vokse markant, er bevidstheden om sygdommen i landet blandt mænd stadig chokerende lav, siger undersøgelsen.

“Der er en tro på, at skjoldbruskkirtlen er en feminin sygdom. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Mænd er lige så tilbøjelige til at få sygdommen. Det går uopdaget hen i de fleste tilfælde. Som hos kvinder er symptomerne hævede lemmer, appetitløshed, forstoppelse, depression, vægtøgning, tab af koncentration, svage muskler blandt et væld af andre symptomer.

Alligevel er sygdomme i skjoldbruskkirtlen fortsat et af de mest forsømte og mindre kendte lidelser, der omgås med tavshed, “siger PK Nemani, udøvende bestyrelsesmedlem, West Bengal Medical .

Kilde:
http://www.medindia.net/
Uddrag frit oversat af Anett Kromann

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »