Lone


Min historie 2013  

Fik konstateret struma og lavt stofskifte som 13-14 årig. Fik Eltroxin et par år indtil det var lidt på plads. Der blev aldrig lavet nogen opfølgning ved egen læge eller sygehus. Efter den tid begyndte jeg at tage på. Hele mit voksenliv har jeg haft tør hud og hår, negle der knækker, tynde øjenbryn, træg mave og store vægtproblemer.Da jeg er omkring 30-års alderen synes jeg strumaen igen trykker meget. Nævner det ved anden lejlighed for min daværende læge. Han tager fat i en pølse på halsen og griner og siger ”Nej det der, det er fedt” Jeg blev sååååå flov og bestemte jeg aldrig ville nævne det mere. Følte mig ikke decideret syg, men dog træt af de symptomer jeg havde på lavt stofskifte specielt vægtøgningen der blev større og større.

 

I 2007 får jeg brystkræft og det kommer til at fylde. I vinteren 2011 tyder blodprøver på ny kræft og jeg får tilbudt fuld scanning. En af scanningerne er med jodholdig kontrast stof. Umiddelbart derefter begynder jeg at få ondt i halsen. Får pencillin flere gange. Da det ikke hjælper spørger jeg min nuværende læge om jeg ikke kan få taget nogle blodprøver for at se om det er noget med immunforsvar eller for lavt stofskifte. Højst overraskende for både min læge og mig, viser det sig at mit stofskifte er alt for højt. 

 

Bliver sendt akut på endokrinologisk afd. hvor det er steget yderligere. Bliver sat i Thycapsol behandling og akut henvist til radioaktiv jod behandling, som jeg får 2 uger senere. 14 dage efter det er jeg til kontrol og får konstateret meget for lavt stofskifte. Bliver sat i Eltroxin behandling igen efter 41 års pause. 1400 mcg om ugen. Bliver meget dårlig af den store startdosis. Får meget ondt i led og muskler, fryser og er hammer træt. I juli 2012 får jeg sammenfald af nakkehvirvler og i august sammenfald af ryghvirvler. I december 2012 får jeg konstateret forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og for højt blodsukker. Har på dette tidspunkt været delvis sygemeldt et lille års tid og starter en udmarvende flexjob sag.

 

Føler mig meget syg af stofskiftesygdommen + alt det andet. I det meste af 2012 er jeg delvis sygemeldt pga lavt stofskifte og de andre ting. Vi indleder en flexbevillings ansøgning. D.19.12.2012 skal min sag for. Jeg får højst overraskende afslag begrundet i bl.a at min læge har skrevet “Vi skal nok få styr på Lones stofskifte” og ligeledes mener de min store overvægt også er en hindring for at blive raskmeldt. Myndighederne opfattede det som om at jeg nok kunne blive helt rask, når stofskiftet var helt på plads og jeg havde tabt 30-40 kg. Jeg er fuldstændig ulykkelig. Kan slet ikke se mig ud af hvordan jeg skal klare mit job og er såååå ked af det. Tænker jeg nu må tage skeen i den anden hånd og samarbejde med dem og starter derfor op på livsstilsændringen.

I maj 2013 bliver der lavet ny ansøgning. For trods alt det gode der er sket er jeg stadig så træt og har de samme mentale problemer. Mine stofskiftetal har da ligget rimeligt stabilt og min læge skriver at nu er mit stofkifte helt på plads og der ikke sker nogen ændring på det punkt……..desuden havde jeg så tabt mig 25 kg til næste ansøgningsrunde………….

Jeg bliver nødt til at “spille med på” at jeg nu er rask i forhold til stofskiftesygdommen for ellers havde jeg ikke fået bevillingen som jeg fik pr 1.6.2013…………..

Min læge har været en KÆMPE støtte for mig både i forhold til sagen, til min brystkræft osv. og jeg er fuldstændig vild med ham…………..

Da jeg synes det var ved at være tiden til at snakke Thyreoid kom alt det med galdestensanfald og måtte priorteres. 

Tog jo så til xxxxx i håb om at han ville ordinere det…….men nej det ville han jo ikke. 

Januar 2013 starter jeg ny livsstil med træning og kost omlægning. Får det bedre og bedre månederne efter. Blodsukker, BT og kolesterol falder. Stofskiftetallene bliver stabile. Jeg taber 30 kg i første halvår 2013 og kommer i rigtig god form. I maj begynder jeg at få kvalme, startende fra jeg står op til hen på eftermiddagen.Efter nogle måneder er jeg overbevist om at det er Eltroxinen og skifter til Euthyrox. Der viser sig kun en meget kortvarig bedring. Umiddelbart efter starter jeg med at få galdestensanfald og har dem jævnligt indtil jeg får fjernet galdeblæren september 2013. Har haft meget svært ved at komme ovenpå og finde energi efter sidste sygdoms periode. Er yderligere træt og der er stadig store koncentrations og hukommelsesproblemer her i november 2013. I perioden fra 1.7-1.11 tager jeg 15 kg på fordi jeg ikke magter at holde den gode livsstil.

 

Lone Grønnemark – 57 år

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »