Helle & Thyra


Der var engang….

 

Nej, dette er bestemt ikke noget eventyr. Det er bare mit liv med lavt stofskifte. Det hele starter, da jeg går i vuggestue og kun er knap 2 måneder gammel tilbage i 1969, hvor spædbørn ikke som udgangspunkt blev undersøgt for stofskifteproblemer ved fødslen (Dette blev først indført i begyndelsen af 1973). I min gamle journal står der:” I vuggestuen er barnet så stille og fredelig, at man tilråder nærmere undersøgelse”. På baggrund heraf samt at jeg havde gulsot i mine 14 dage fik overlægen mistanke om myksødem. Jeg bliver derfor sat i medicinsk behandling med Thyreoidin. (Thyroid i dag)

Herefter følger nogle år, hvor jeg bliver fulgt af Kolding Sygehus, hvor din finder min vækst normal, både fysisk og psykisk (pyhaaa). Senere overgår min journal til Herning Sygehus, hvor jeg stiger i medicin.

Lægerne mener, at jeg er meget tavs og genert (hmm; det er jeg så ikke mere). Alt går som det skal de næste par år, og i 1976 laver de så min medicin om til Eltroxin fra den ene dag til den anden.

Jeg husker ikke meget af dette fra min opvækst. Dog er der nogle ting, jeg i dag hæfter mig ved, som at jeg begynder at få høfeber og astma nogle år efter, at jeg starter på Eltroxin. Først som 19 årig får jeg at vide, at jeg er født uden skjoldbruskirtel. Senere får jeg flere allergier og en dårlig ryg, som jeg er opereret for i 2003.

Min stofskiftesygdom er noget der altid har været der. Den er lidt som nogle børns imaginære venner. Jeg ved den er der og er en del af mit liv, men andre kan ikke se den er der. Vi har ikke altid været enige om tingene, og der har de senere år været mange diskussioner om, hvem af os, der skulle bestemme. Især efter ændringen af Eltroxin, har vi virkelig haft vores skænderier, Thyra og jeg. Hun var langt fra tilfreds med ændringen, og jeg mærkede, at vi mistrivedes, og min vægtkurve steg etc., men ingen havde fortalt mig, at Eltroxin skulle være anderledes, så jeg måtte selv prøve at trøste Thyra og leve med hendes tværhed.

Stor var derfor glæden, da jeg opdagede Stofskiftesupport ved et tilfælde for nogle måneder siden, og fandt ud af, at jeg ikke længere stod alene med Thyra og hendes humørsvingninger. Jeg kan takke ”stofskiftedamerne” for en øget indsigt om, hvordan jeg skal tackle Thyra i hverdagen, og skal nu starte på Erfa Thyroid, som jeg håber vil gøre Thyra til min ven igen.

 

Venligst Thyra & Helle,  2015

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »