Anonym III


J’s beretning 2013 

Hejsa 

Jeg fik konstateret struma efter min 3. fødsel for ca. 8-9 år siden.  

Fik skjoldbruskkirtlen scannet straks og taget blodprøver, men da alle tal lå indenfor normalen, skulle jeg bare gå til 1/2 årlige kontroller og se tiden an. Ingen analyse af vitamin mangel eller lign. Vi snakkede slet ikke symptomer eller noget og jeg havde nok heller ikke været særlig klar over det der. Jeg kom så til kontrol, men hver gang fik jeg at vide, at alt var ok selvom knuden voksede – altid kun hos almene praktiserende læge. I foråret blev strumaen så stor, at den trykkede på luftvejen. Så mig afsted til læge med ny henvisning til scanning og 1. henvisning til endo.  

Hillerød Sygehus stod for scanningen, og med radioaktiv jod. Her fik jeg oplyst, at hvis jeg fik luftvejsbsvær igen, skulle jeg straks skulle komme ind og blive hasteopereret.  

Kirtlen skønnes at veje 185 gr. De skrev også, at de mente, jeg skulle have akut tid til endo. Jeg afventede derfor i 3 måneder på en -for mig – forventet hasteindkaldelse til operation, men den kom ikke. I stedet kom jeg til egen betalt endo, der oplyste, at det intet havde med kosten at gøre og operation eller jod behandling var eneste løsning. Det med vejrtrækningen, skulle jeg ikke bekymre mig om, og så længe kirtlen gav normale svar i prøver, så var det et kosmetisk issue. Så jeg valgte at lade tiden gå og begyndte at søge og fandt alle disse Facebook-grupper med information. Jeg kom så til homøopat, der straks kunne forklare årsag og satte behandling igang med vitaminer og selen. Kom straks i bedring. Valgte at komme til endo i Odense, da jeg troede, at de havde fundet alternativ til operation, men det havde de bestemt ikke. 

De havde fundet en måde at slå kirtlen ihjel på. I Odense fik jeg straks det samme at vide som anden endo og at jeg ikke havde stofskiftesygdom, da mine gamle blodprøver havde normal TSH. *Han mente ikke, at nye prøver var nødvendig og igen – det havde intet med min kost eller manglende motion at gøre og de symptomer jeg har på manglende T3, havde intet med T3 at gøre og slet ikke mit stofskifte.

Jeg forlangte nye blodprøver og fik dem taget, men var ikke noget han ville se på. Han kunne ikke hjælpe mig, da jeg ikke ville opereres og have en kronisk stofskiftesygdom til følge. Jeg tog efter møde i Odense til møde i Næstved og hørte om lavt stofskifte. Efterfølgende bad jeg ham se på de nye prøver og sende mig kopi. Kopi ville han godt sende, men tallene ville han ikke se på og T3 blev ikke målt. Jeg spurgte igen, da jeg fik svar om, at han ikke ville se på dem, da mit TSH nu var lavt – 0,2 , og straks vendte han tilbage med, at nu skulle jeg straks opereres. Det valgte jeg så ikke at blive, så min sag blev lukket. Min egen læge har nu henvist til Herlev, efter det råd jeg fik fra Næstved. Her har jeg tid i januar. 

Nu har jeg så været hos Claus Hancke/IOM, som jeg selv betalte og han bekræftede, at jeg ikke kan danne nok T3, da jeg har tungmetal forgiftning og mangler selen. Helt i tråd med, hvad homøopaten sagde. Vi er blevet enige om, at jeg spiser masser af selen m.v. indtil jeg skal til Herlev, og håber så, at mit T3 stiger.  

Ellers kommer jeg på Thyroid 🙂  

Mvh J

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »