Anonym II


TB’s beretning 2013 

 

Mit sygdomsforløb.

Jeg blev syg med forhøjet stofskifte efter min datters fødsel tilbage i år 2000, 21 år gammel, lægerne var 100% på at jeg havde fået mig en fødselsdepression så jeg røg på lykkepiller, hvilket overhovedet ikke hjalp.I starten af år 2001 flyttede vi og jeg skiftede tilbage til den læge som jeg har haft som barn og ung, han tager så nogle blodprøver og der finder han ud af at jeg har for højt stofskifte, lægen er også læge for min mor som er kendt stofskiftepatient, men der skete ikke rigtig noget videre andet end jeg steg i dosis af Thycapzol så jeg til sidst fik 5 tbl dagligt ( husker ikke dosisstyrke).

I år 2009 går min læge på pension og jeg skifter over til en anden læge i lægehuset som sender mig af sted til endokrinolog, derude finder endoen ud af at jeg skal sendes videre med henblik på en radioaktiv jodbehandling, og at jeg skal startes op hos en diætist da jeg er meget overvægtig og da jeg har gået med forhøjet stofskifte i knap 10 år ( mener man normalt går i max 18 mdr. før man skal prøve noget andet.Så jeg får en tid og kører derop til den første konsultation ( der er altid to tider til en radioaktiv behandling) lige inden konsultationen slutter kigger lægen på mig og siger at jeg ikke får jodbehandlingen da jeg er for UNG!!!!!! Og det kunne jo være at jeg skulle have flere børn (jeg er på daværende tidspunkt 31 og har fået de børn jeg skal have) så jeg køre hjem igen og får fat i min egen læge som igen henviser mig til andet og banker lidt i bordet og det hjalp… Så i juni måned får jeg radioaktiv jod og går til august året efter hvor jeg kommer til kontrol på sygehus, endoen kigger på mig og siger, hvordan har du det ?? Er du træt osv ??

Hvilket jeg kan svare ja til nå ja det kan jeg godt forstå siger hun så, din TSH ligger på 26,5 så du har nu for lavt stofskifte… og skal have Eltroxin, godt så, jeg starter op på Eltroxin og hold nu op hvis ikke det var fordi jeg havde det skidt så fik jeg det. Jeg kunne snart ikke hænge sammen, kunne sove hvor som helst og når som helst. Mine børn skældte og smældte jeg på, jeg fik uforklarlige nyseanfald… jeg kunne blive ved.Jeg kommer til blodprøvekontrol hos en anden læge i det lægehus hvor jeg er tilknyttet og får at vide at mine tal er SÅ fine. Javel så, da lå mit TSH på 12. *Spørger ham også om jeg ikke må få noget Thyreoid, som jeg er blevet opmærksom på efter at være kommet i selvhjælpsgrupper på facebook, men næh nej han siger at der KUN findes Eltroxin !!?? Vælger at ville skifte læge og der sker en fejl i det skifte der gør at jeg kommer til et lægehus som jeg ikke selv har ønsket, men tænker nå ja lad mig prøve at spørge om Thyreoid der. Som sagt så gjort jeg får en tid hos en uddannelseslæge i lægehuset og sidder hos ham og hyler og græder spørger ham om han godt ved hvor frustrende det er at sidde der og være så fed at man ikke orker noget som helst, at man skælder og smælder på sine stakkels børn og mand. Og at jeg så gerne vil give Thyreoid en chance så kigger han på mig og siger “ Thyreoid, det er ikke noget jeg kan skrive en recept på, det er KUN DYRLÆGER som kan det !!” jeg siger derefter til ham hvad han ville gøre hvis det var hans kone som sad overfor ham lige nu og havde det så skidt.. Også havde jeg da ellers sagt nok og han blev faktisk rigtig ubehøvlet og afsluttede konsultationen.

Derefter får jeg fat i Helle Sydendal som råder mig til at prøve at tage kontakt til en læge i Flensborg, hvor jeg får en tid hos en tysk læge uddannet i Danmark, han kender godt alle de problemer som vi kæmper med i Danmark og fortæller mig også at hvis man er behandlet med radioaktivt jod så er det IKKE nok kun at behandle med T4 så SKAL man have kombimedicin, og han udskriver et produkt til mig som indeholder 100 mg T4 og 20 mg T3Og sjovt nok efter jeg er begyndt på de tabletter har jeg IKKE uforklarlige nyseanfald mere..Jeg vælger derefter at flytte tilbage til det lægehus som jeg kommer fra, og får en tid hos hende som i sin tid startede med at sende mig videre til endo og spørger hende om Thyreoid, da jeg jo i knap 3 måneder har fået kombinationsmedicin, hun er meget åben om det hele og fortæller mig at hun selv har fundet en artikel om lavt stofskifte, siger at jeg først skal til endo i Aabenraa for at høre hvad de mener om Thyreoid.Jeg kommer til Endo d 30 september 2013 og hvilken udmygelse, lægen sad nærmest og gjorde grin med mig og blev ved med at sige at han jo var videnskabeligt uddannet så han vidste det hele om sygdommen (sad også der og græd mine tårer han fik også hele historien) jeg siger så til ham at det er fint men hvad han så havde tænkt sig at jeg skulle gøre ??!! Og fortæller ham også at jeg er på kombinationsmedicin, så bliver han kort for hovedet og siger at hvis jeg er på kombimedicin så vil han ikke se mig til kontrol på ambulatoriet og jeg går derfra med uforrettet sag. Jeg skriver en mail til min læge og fortæller hende om min oplevelse af konsultationen d 30 september, hun svare ikke min mail så jeg ringer til hende d 5 oktober og spørger hende om hun har fundet ud af noget.

Og ja det havde hun, hun udskrev uden problemer THYREOID til mig og det har jeg så taget siden d 8 oktober 2013.

 

Hilsen T B

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »