Vil patienterne juble?

Foreningen StofskifteSupport har forsøgt at sende modsvar til artiklen i Politiken der udkom 17. juni 2019 kaldet:

 ”Læger jubler over stækket DF’er” er titlen på Politikens artikel som du kan finde her:

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7250371/L%C3%A6ger-jubler-over-st%C3%A6kket-DFer

Liselott Blixt har givet stemme til dem, der føler sig svigtet og overset i sundhedsvæsenet. Nu er hendes magt stækket. Lægerne jubler, men hun har vist sundhedsvæsenets mangler.

De vil aldrig – aldrig – sige det højt. Men horder af læger, lægeforeninger, Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen fryder sig over, at Dansk Folkeparti led et sviende nederlag, da magten tippede grundlovsdag.

Politiken har afvist den debat som foreningen StofskifteSupport har forsøgt at sende til avisen, men du kan læse den her- del meget gerne! :

Refleksioner over denne artikel –
Anett Kromann, formand foreningen StofskifteSupport

Der var engang…. lægerne tog hånd om patienterne på en ansvarlig og seriøs måde, de levede op til deres lægeløfte – som de på tro og love underskrev (og stadig gør) efter endt uddannelse.

Nu er det ikke alle læger der her tales om, men i høj grad mange derude.

Hvem er det egentlig det går ud over? Ja, det er selvfølgelig den fortvivlede patient. Der kæmper for en fair sygdomsbehandling. Heldigvis kom Liselott igen i folketinget, og mange patienter krydser deres fingre for at hun igen bliver sundhedsordfører. Uanset politisk parti vil mange patienter i forskellige sygdomsgrupper ”juble” – for Liselott har mod og mandshjerte, og kan se det halter på dette område.

Vi ved, at utallige patienter er dybt taknemmelige over Liselotts kamp bl.a. på stofskifteområdet – ME – og medicinsk Cannabis området.

Lavt stofskifte (Hypothyreose)
På stofskifteområdet handler det om den magistrelle medicin Thyroid som har eksisteret i mere end 100 år, samt manglende diagnosticering og blodprøvetagning. Medicinen Thyroid udvindes bl.a. af skjoldbruskkirtler fra grisen.

Endokrinologerne lukker systematisk ned for Thyroid via de praktiserende læger og Styrelsen for Patientsikkerhed, som tusindvis af patienter får et bedre helbred af, endda med tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Blodprøven TSH som lægerne nu udelukkende bruger til diagnosticering af lavt stofskifte – fortæller at vores hypofyse i hjernen ikke fungerer som den skal, derfor er vi syge.

Lægernes argument er, at når vi indtager medicinen Thyroid bliver vores TSH for lav og hypofysen i hjernen ”kommer på ferie”, der intet bevis for at det er skadeligt i noget forskning ifølge endokrinologerne.

Vores hypofyse fungerer jo alligevel ikke som den skal pga. sygdommen og vi skal tage vores medicin resten af vores liv. Den kemiske medicin virker på mange mennesker ikke optimalt med mange livsødelæggende symptomer til følge.

Vores store spørgsmål er:

Hvorfor? Der er ingen steder noget der siger at vores krop tager skade af en hypofyse der er på ferie. Der bliver rask væk lavet grisehjerteklapper og andre organer fra grisen og bruges i menneskekroppe når kroppen svigter. Vi ville så gerne vide hvorfor vi nægtes vores medicin?

På foreningens vegne vil vi gerne rette en kæmpestor tak til forhenværende sundhedspolitiker Ellen Trane Nørby og forhenværende sundhedsordfører Liselott Blixt for at sætte sig grundigt ind i vores problemer på sygdomsområdet, og handle derefter, i en høring i folketinget om Thyroid, samt andre tiltag.

Du kan se høringen fra folketinget her: https://www.youtube.com/watch?time_continue=321&v=EMDo-L9NUzw

 

Vil patienterne juble?  – vi håber så inderligt på at kampen bærer frugt!

 

Foreningen StofskifteSupport er ikke er tilknyttet noget politisk parti, vi er upolitiske – Vi er ligeledes uafhængige af medicinalindustrien.

Udgivet 21.06.2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »