Opdatering:

Lyons domstol afviser Levothyrox sagen i Frankring

Retssagen mod selskabet Merck, producent af den konventionelle medicin Levothyrox, er blevet afvist i Lyon på grund af  “manglende information” fra sagsøgerne.

Det var blevet så stort, at høringen blev tvunget til at åbne i en koncertsal i Lyon for at imødekomme de 4.113 sagsøgere og havde udvidet til at omfatte det mere alvorlige ansvar for voldslag, efter at en kvinde døde, angiveligt af komplikationer forbundet med den nye Levothyrox formel.

Problemer med det nye lægemiddel begyndte i Frankrig i sommeren 2017, hvor patienter hævdede, at de havde mærket negative symptomer, og nogle hævdede, at deres skjoldbruskkirtelkræft var kommet tilbage på grund af det nye lægemiddel, der ikke fungerer lige så effektivt som det gamle.

I afventning af en undersøgelse bestilte den franske sundhedsminister Agnes Buzyn i oktober 2017 130.000 kasser af den gamle formel landsdækkende, hvoraf halvdelen udsolgt inden for to dage.

Men Merck har altid fastholdt, at den nye formel er “bioækvivalent (medicinsk identisk)” til den gamle, og at kun ikke-aktive ingredienser i lægemidlet blev ændret for at være i overensstemmelse med nye medicinregler fra det medicinske sikkerhedsbureau l’Agence Nationale de Sécurité du Médicament (ANSM).

ANSM selv har udført sin egen uafhængige analyse af medicinen og fandt at medicin var af “god kvalitet”.

Florent Bensadoun, juridisk direktør hos Merck, bifaldt Lyon-domstolens beslutning og kalder det en “afbalanceret og grundlagt dom”.

Han sagde:

“Retten erkendte, at Merck ikke havde haft mangel på information havde omhyggeligt og respektfuldt bidraget med informationer inden for forordninger.

“Merck har altid brugt de officielle kanaler, de traditionelt plejede, og det var at kommunikere med patienter om medicinen, og det er via sundhedspersonale.”

Han sagde, at mens selskabet ikke lovligt har lov til at kommunikere direkte med patienterne, har Merck sendt over 300.000 beskeder til omkring 100.000 sundhedspersonale om problemet siden starten af ​​kontroversen.

Hr. Bensadoun sagde, at Merck anerkendte “de oprørte følelser” omkring sagen.

Han sagde: “Vi hører disse oprørte følelser, og vi respekterer det dybt. Mercks holdning til denne dom søger ikke på nogen måde at nægte patienternes følelser. ”

Men Maître Lèguevaques, advokat for sagsøgerne, beskrev domstolens afskedigelse som “en enorm skuffelse, som giver indtryk af, at retten ikke hørte eller forstod”.

Advokaten tilføjede: “Vi føler, at retten blot gentog Mercks argumenter. Da vi læste 20-siders dommen, var vi meget overraskede over at finde de fleste af Mercks argumenter og meget få af vores.

“Alt dette er blevet fejet under gulvtæppet, fordi de tror, ​​at de skal beskytte laboratoriet og ANSM, og de mener, ​​at de syge mennesker bare skal finde sig i det.”

Kilde:
https://www.connexionfrance.com
Opdateret 9. marts 2019


Nu omfatter en fransk Levothyrox undersøgelse også uagtsomt manddrab
Merck sagen i Frankring

Den nye Levothyrox opskrift har siden 2017 været kontroversiel.

Den franske undersøgelse af en ny og omdiskuteret opskrift på stofskiftepræparatet Levothyrox er nu udvidet til også at omfatte en sigtelse for uagtsomt manddrab eller mord efter at en kvinde er død.

Marseilles offentlige anklager, Xavier Tarabeux bekræfter at en kvinde forbundet med sigtelsen døde 30. november 2018.

Hidtil havde sagen ellers kun drejet sig om sigtelsen ”at bringe liv i fare”.

David-Olivier Kaminski, Paris-baseret advokat, der styrer de 200 sagsøgeres lod i sagen, sagde:

 

”Dette er virkelig et vendepunkt i sagen. Især visse politikere har sagt, at dette ikke var en krise relateret til helbredsanliggender og havde talt ofrenes klager ned”.

”I virkeligheden, ser det nu ud til at sigtelsen nu fokuserer på sandsynligheden for at den nye Levothyrox kan have – uagtet – forårsaget dødsfald.”

Han tilføjede: ” Dette lagde et nyt lag på sagen; et tungtvejende ét, og en reel helbredskrise. Endelig, tror jeg at de offentlige myndigheder bliver nødt til at tage sagen og klagerne i betragtning med en høj grad af seriøsitet.”Det er meningen at medicin skal helbrede, men her skabte den nye opskrift på Levothyrox ubalancer og skadede folk og deres fysiske tilstande. Denne sag åbenbarer reelle skader og vi finder nu ud af at det er sandsynligt at et dødsfald er sket på grund af denne medicin.

”Situationen udvikler sig på et dybt niveau for denne sags alvorlighed. Vi må stole på de retlige processer, så ledes at, hurtigst muligt, hver enkelt involveret persons ansvar kan blive vurderet og de, der er kommet til skade, kan få erstatning.”

Levothyrox produceres af medicinalgiganten Merck. Tidligt i 2017 blev en ny opskrift på medikamentet frigivet og hen over sommeren det år begyndte der at indløbe rapporteringer om at det for nogle patienter ikke længere var effektivt.

I oktober 2017 bestilte sundhedsminister Agnes Buzyn 130.000 æsker af den ”gamle opskrift” som opfølgning på e undersøgelse – halvdelen af disse blev udsolgt på to dage.

Alligevel, har Merck hele tiden hold fast i at den ”nye opskrift” essentielt er medicinsk identisk med den gamle og at de foretagne ændringer ikke ville kunne forårsage de problemer som de berørte patienter påstå at være berørt af.

Det franske svar på Sundhedsstyrelsen, ANSM, har også bekræftet den ”gode kvalitet” af medikamentet på trods af fortsatte klager fra patienter og sagen anlagt af l’Association Française des Malades de la Thyroïde (Den franske patientforening for stofskiftepatienter).

OBS! Det er fransk medicin – ikke dansk – men ifølge Merck er medicinen identisk med vores Euthyrox

Kilde:
https://www.connexionfrance.com

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »