Nyhed fra ATA – American Thyroid Association
de toneangivende ved behandling og medicinering af stofskiftet –

Se resultatet af undersøgelsen udgivet April 2018 nedenfor denne artikel

The American Thyroid Association (ATA) var tilfreds med udfaldet af:

Hypothyroidism Symposium afholdt 31. marts 2017 i Orlando, Florida.

Flere stofskifteeksperter holdt oplæg og fokus var de forskellige behandlinger for hypothyroidisme (lavt stofskifte).

Ved symposiet deltog også tre patientrepræsentanter, der talte om deres egne erfaringer med hypothyroidisme, samt videreformidlede erfaringer fra andre patienter i deres organisationer.

Talerne gjorde klart, at de nuværende behandlinger, herunder levothyroxin (Eltroxin/Euthyrox) alene, ikke synes at være en ideel behandling for alle stofskiftepatienter; et betydeligt antal patienter har fortsat symptomer og oplever forringet livskvalitet.

ATA er især taknemmelige for de mere end 12.000 patienter med hypothyroidisme, der svarede på undersøgelsen der var lagt ud online forud for symposiet. Foreløbige resultater blev drøftet på symposiet og bekræftede behovet for en bedre forståelse for behandling af hypothyroidisme. Arrangørerne af symposiet vil analysere undersøgelsens resultater detaljeret og en fuldstændig rapport vil snart være tilgængelig. (Se nedenstående resultat april 2018)

Den amerikanske Thyroid Association hørte budskabet fra patienterne, forstod deres bekymringer, og er fast besluttet på at fremskynde forskning til behandling af hypothyroidisme. Partnerskab med patienter og patientgrupper er nøglen til vores kollektive succes, siger ATA.

Med venlig hilsen,
The American Thyroid Association

Kilde:
https://atassoc.informz.net
https://www.thyroid.org/
https://www.thyroid.org/message-

Frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 7. august 2017
Opdateret 1. maj 2018


Her følger resultatet af undersøgelsen fra ATA:

Resuméer til offentligheden fra nylige artikler i klinisk thyreoideologi American Thyroid Association (ATA)

Hypothyreoidisme
Gæste forfatter: Sara Peterson, MD
 

En patientundersøgelse af hypothyroide individer (lavt stofskifte) viser utilfredshed med behandlingen, og med deres læger.

Baggrund
Hypothyroidisme er et hormonproblem, der kræver livslang behandling med stofskiftehormon. Standardbehandling for hypothyroidisme har siden 1960’erne været med daglig behandling med levothyroxin (Eltroxin/Euthyrox) ved doser, som holder blodniveauet af thyreoideumstimulerende hormon (TSH) normalt. Uden for skjoldbruskkirtlen, findes væv enzymer (deiodinaser), som aktiverer T4 til triiodthyronin (T3 ), den aktive form af thyreoideahormon T3 (stofskiftehormon).

Det nuværende synspunkt er, at en given dosis  Eltroxin/Euthyrox,  gør blodniveauet  TSH-normalt og behandler de fleste/alle hypothyroide symptomer. I nogle studier, rapporterer behandlede patienter, at de ikke har det godt i forhold til de personer uden hypothyroidisme (lavt stofskifte). I en hvilken som helst klinisk praksis står det klart, at nogle patienter fortsat klager over bl.a. træghed, sløvhed, træthed, hukommelsesproblemer, depression, kulde intolerance, selvom de er på T4 ved doser, der får T4 og TSH niveauerne i normalområdet. hæshed, tør hud, vægtøgelse og forstoppelse er også blandt symptomerne. Disse patienter skifter læger flere gange og førsøger sig ved at anvende ukonventionelle terapier, såsom kosttilskud, og alternative produkter samt alternative stofskiftehormoner.

Den kendsgerning, at nogle stofskiftepatienter som har fortsatte symptomer på trods af normale blodniveauer af TSH, har ført til spørgsmål om, hvorvidt behandling med T4 alene (monoterapi) er passende for alle patienter. Nogle har foreslået, at lave niveauer af T3 i blodet bidrager til symptomer og antyder, at terapi med både T4 og T3 (liothyronin eller cytomel) ( kombinationsterapi) kan være et gavnligt alternativ.

 I alt 14 forsøg har undersøgt dette, og det er ikke klart, at kombinationsbehandling er bedre end monoterapi ved behandling af hypothyroidisme, selvom der var en patient præference for kombinationsbehandling i nogle af forsøgene.

Endelig er dyreafledte  thyroidpreparater (desiccated thyroid extracts, DTE ) i DK kaldet Thyroid, den oprindelige stofskiftehormonbehandling, historisk set blevet Thyroid anvendt i vid udstrækning som en mulighed for behandling.

DTE eller Thyroid  blev erstattet af T4 monobehandling i 1960’erne, da T4 kunne produceres bredt og billigt. I øjeblikket anbefaler American Thyroid Association (ATA) retningslinjer ikke den rutinemæssige anvendelse af enten kombinationsbehandling eller DTE.

Målet med den nuværende undersøgelse er at finde ud af om opfattelserne af andre medicinske tilstande og behandlingsvalg til patienter med hypothyroidisme,  svarer til vores undersøgelse.

 

Fuld tekst
Artikel 
: Peterson SJ, Cappola AR, Castro MR, Dayan CM, Farwell AP, Hennessey JV, Kopp PA, Ross DS, Samuels MH, Sawka AM, Taylor PN, Jonklaas J, Bianco AC

En online undersøgelse af hypothyroide patienter viser fremtrædende utilfredshed

Resumé af studiet

Hypothyroidism Treatment Survey blev oprettet af programkomiteens medlemmer af satellit-symposiet om hypothyroidisme, der blev afholdt i foråret 2017, et møde arrangeret af American Thyroid Association (ATA). (Se oversættelse af mødet ovenfor)

I to måneder før symposiet, blev patienter med hypothyroidisme inviteret til at gennemføre en onlineundersøgelsen med det formål, at formidle resultaterne på mødet. Undersøgelsen blev offentliggjort på ATA-webstedet, sendt til patienter i ATA-databasen, distribueret til medlemmer af ATA Alliance for Thyroid Patient Education, og videre distribueret på hjemmesider og sociale medier af flere patientgrupper og foreninger.

Respondenter blev bedt om at levere demografiske data og behandlingsformer (T4 monoterapi, T4+ T3 kombinationsbehandling, DTE (Thyroid) samt andet kosttilskud). Patienterne blev bedt om at fremlægge tilfredsstillesen med deres behandling for hypothyroidisme og deres behandlende læge.

De rangerede også deres opfattelse om lægeviden omkring behandlingen, behov for nye behandlinger og livskvalitet ved hypothyroidisme på en skala fra 1 til 10. Yderligere spørgsmål omfattede antallet af gange, de udskiftede deres læger på grund af utilfredsstillende behandling af deres hypothyroidisme, aspekter af deres liv berørt af hypothyreoidisme, og forsøget på at søge alternative former for stofskiftebehandling.

I alt 12.146 individer deltog i undersøgelsen

Langt de fleste patienter gav en score på 10 på en skala fra 1-10 om, hvordan hypothyreoidisme har påvirket deres liv. Overordnet grad af tilfredshed med deres terapi blev bedømt som 5.

Blandt de 3.670 individer, der ikke rapporterede depression, stressorer eller medicinske tilstande, rapporterede de, der tog DTE (Thyroid), en gennemsnitlig behandlingsnedsættelsesscore på 7, efterfulgt af de på T4 + T3 kombinationsbehandling med en tilfredsstillelsesscore på 6 og T4 monoterapibehandlingsgruppen med en tilfredshedsgrad på 5.

Patienter, der tog DTE, var også mindre tilbøjelige til at rapportere problemer med vægtøgning, træthed/energiniveau, humør og hukommelse sammenlignet med dem, der tog T4 monoterapi eller T4+T3 kombinationsbehandling.

Alle patienter gav en score på 10 til behovet for nye terapeutiske muligheder for hypothyroidisme.

 Hvad er konsekvenserne af dette studie?

Sammenfattende er nogle patienter med hypothyroidisme ikke tilfredse med deres nuværende behandling eller med deres læger.

Højere tilfredshed med både behandling og læger blev rapporteret af de patienter, der tog DTE (Thyroid). Mens den måde, vores undersøgelse blev designet på, ikke tillader os at give en forklaring på denne observation, bør fremtidige studier undersøge, om præference for DTE er relateret til T3 niveauer i blod eller andre uidentificerede årsager.

Der er en særskilt delmængde af personer med hypothyroidisme, som er utilfredse med deres stofskiftehormonbehandling og deres ledende læger.

Sammenlignet med patienter, der tog T4 eller T4 +T3 , var de, der tog DTE, generelt mere tilfredse.

Årsagerne til den høje utilfredshedsrate, især blandt personer, der tager T4 monoterapi, er uklare og fortjener yderligere undersøgelse. 

Langt de fleste af de undersøgte patienter udtrykte et stærkt ønske om udvikling af yderligere hypothyroidisme behandlingsmuligheder.

– Sarah Peterson, MD, Chicago, IL

Kilde:
https://www.thyroid.org
Frit oversat af Anett Kromann

Udgivet 1. maj 2018

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »