Stofskiftesygdom og hjertet
Af Jeffrey Dach MD

Dr. Broda Barbes var I 1976 den første til at forbinde lavt stofskifte med hjerteanfald og hjertesygdomme. Hans bog hedder Hypothyroidism The Unsuspected Illness by Broda Barnes, du kan læse Dr. Dach’s boganmeldelse ved at trykke på linket, anmeldelsen er på engelsk.

På opdagelse

Hvordan opdagede Broda Barnes sammenhængen mellem lavt stofskifte og hjertesygdomme?

Dr..Barnes holdt sommerferie i Graz i Østrig hvert år for at studere obduktionsfiler. Graz havde en høj forekomst af stofskifte lidelser, og af alle personer i Graz, som var døde i løbet af de sidste 100 år, krævede myndighederne en obduktion for at fastslå dødsårsagen. Denne temmelig store mængde obduktioner viste, at stofskifte patienter havde overlevet de sædvanlige smitsomme børnesygdomme takket være opfindelsen af antibiotika, men at de år senere udviklede hjertesygdomme. Barnes fandt også, at behandling med medicinen Thyroid beskyttede og forebyggede hjerteanfald, baseret på hans egen kliniske erfaring. Ligeledes for diabetes, fandt Dr. Barnes, at det at tilføje Thyroid var gavnligt til at forebygge udbrud af vaskulær sygdom hos diabetikere.

Ny forskning bekræfter, at Broda Barnes havde ret hele tiden, hvilket skaber et paradigmeskift i stofskifte behandling.


TSH test

Mange læger bruger TSH som den vigtigste blodprøve til bestemmelse af skjoldbruskkirtlens funktion. Højt TSH betyder lavt stofskifte, og en lav TSH betyder normalt eller højt stofskifte.

Hunt’s undersøgelse fra april 2008 i Archives of Internal Medicine undersøgte dødeligheden fra koronar hjertesygdom (CHD) og TSH niveau. Forfatterne konkluderede;

“Resultaterne viser, at relativt lav, men klinisk normal skjoldbruskkirtel-funktion kan øge risikoen for fatale hjertesygdomme.”

The Hunt undersøgelse målte skjoldbruskkirtel funktion med TSH testen på 17.000 kvinder og 8.000 mænd, alle uden kendt stofskiftesygdom, eller hjertesygdom. Alle patienter havde normale “TSH” niveauer. TSH-værdierne var i laboratoriet på referenceområde mellem 0,5 til 3,5. Kvinderne blev opdelt i tre grupper: Lavere TSH, mellemliggende og øvre TSH niveauer, og dødelighed fra hjertesygdomme blev observeret og noteret i en 8 årig observationsperiode.

70% stigning i hjertesygdom for TSH i øverste ”normale” reference

The Hunt undersøgelse viste, at gruppen med den højere TSH havde en 70% øget dødelighed af hjertesygdom, i forhold til den lavere TSH gruppe. Husk, alle disse mennesker var i det normale område.

Resultater af Hunt’s undersøgelse:

Dette betyder, at blot ved at indtage biologisk Thyroid for at reducere TSH til den lave ende af “normalen”, kan man reducere dødeligheden af hjertekarsygdomme med 70 procent. Thyroid forbedrer også LDL Lipo-proteiner.

En anden rapport fra Hunt’s undersøgelse offentliggjort i 2007 viste, at LDL-kolesterol var lineært forbundet med TSH-niveau.

 

Konklusionen er klar:

Den bedste måde at normalisere sit LDL kolesterol og hermed reducere dødeligheden af hjertesygdomme er at reducere TSH til den nedre ende af normalområdet med Thyroid. En TSH i den øvre ende af det normale område er forbundet med øget kardiovaskulær mortalitet og stigninger i LDL lipo-protein målinger. En TSH i den lavere ende af det normale område er forbundet med beskyttelse mod hjertesygdomme.

 

Statiner eller Thyroid til at forebygge hjertesygdomme hos kvinder?

Årtiers offentliggjorte undersøgelser omkring statiner viser, at statiner simpelthen ikke hjælper for kvinder, og reducerer ikke dødeligheden af hjertesygdomme hos kvinder. På den anden side viser Hunt’s undersøgelse, at TSH niveauet i den nederste del af normalområdet giver en reduktion på 70% i hjertesygdomme blandt kvinder. Dette kan ske sikkert ved medicinering med Thyroid under en læges kontrol. Det er en god nyhed at påpege et biologisk alternativ til statiner, der virker meget bedre.

 

Thyroid er mere sikkert, men kan give overdoserings-bivirkninger, som hjertebanken

Selvom Thyroid er mere sikkert, er der altid mulighed for bivirkninger, som overdosering. Det første tegn på overdosering er normalt en hurtig puls i hvile eller måske hjertebanken (i hvile). Lægen bør checke pulsen, før start på medicinering med Thyroid. Normalt vil patienter bemærke at hjertefrekvensen går op eller at hjertet slår hårdere end normalt, det er de første tegn, der let kan genkendes. Når dette sker, må patienten instrueres i at stoppe medicinen i et stykke tid, og symptomerne forsvinder sædvanligvis inden for 6 timer.

Nogle patienter er meget følsomme over for Thyroid og vil have overdoserings symptomer såsom hurtig hjerterytme og hjertebanken fra selv små mængder af Thyroid.

Disse personer er normalt ældre med underliggende hjertesygdom og / eller magnesiummangel, og lægerne vil normalt undgå Thyroid til disse patienter. At supplere med magnesium, hvis RBC magnesium er lavt, er en god ide.

Omkring 5 procent af MD Dach’s patienter der starter på Thyroid vil bemærke symptomer på overdosering med en hurtig hjerterytme, og de vil stoppe medicinen en dag eller to og genstarte på en lavere dosis uden problemer. Dette er mere almindeligt hos Hashimotos patienter, hvis egen produktion af skjoldbruskkirtelhormoner kan svinge fra måned til måned. Patienter med magnesiummangel eller binyretræthed med lav cortisol vil også have tendens til at være mere følsomme over for små mængder af medicin, så forsigtighed tilrådes hos disse patienter.

 

Overdosering er sjældent årsag til atrieflimren

Hidtil har MD Jeffrey Dach ikke haft patienter der får atrieflimren fra Thyroid, sandsynligvis fordi han bruger meget tid til hver patient på at tale om overdosering, og at det er vigtigt at stoppe Thyroid, hvis disse symptomer er til stede.


Læger har ikke tid til at diskutere bivirkninger

En af grundene til at praktiserende læger kun vil give en ganske lille mængde medicin til lavt stofskifte patienten er, at de simpelthen ikke har tid til at diskutere overdosering, og det er sandsynligt, at de ikke har nogen anelse om, hvad man skal holde øje med. Hertil kommer, at den praktiserende læge ikke kender fænomenet overdosering pga. binyretræthed eller magnesiummangel, så de kan løbe ind i problemer med overdosering uden at forstå hvorfor, og det vil gøre dem meget forsigtige, med behandlingen.

Hos patienter med underliggende hjertesygdom, der er tilbøjelige til hjertearytmier, kan overdosering forårsage atrieflimren med karakteristisk EKG udseende. Atrieflimren kan være et problem, fordi hvis det bliver kronisk og ikke går væk af sig selv, vil en kardiolog forsøge sig med kardioversion, (anvendelse af et elektrisk stød for at genstarte en normal hjerterytme). Hvis dette ikke virker, vil kardiologen ordinere blodfortyndende medicin, som ikke er uden risiko at indtage. Så det er bedre at undgå atrieflimren helt ved blot at stoppe medicinen et stykke tid, når symptomer på hurtig hjerterytme eller hjertebanken er noteret mens patienten er i hvile.

Motion induceret ved hurtig hjerterytme, tæller selvfølgelig ikke, da det er en normal hjerte-kar-reaktion på træning.

Kilde:
Med tilladelse fra MD Jeffery Dach
jeffreydachmd.com
Uddrag, frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 22. november 2015

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »