De to store problemer ved “konventionel” medicinering af stofskiftepatienter

Dana Trentini (kendt fra ThyroidMom) udtaler:

Jeg ville være en meget syg kvinde idag, hvis jeg havde en læge, der kun var villig til at ordinere T4 som (Eltroxin eller Euthyrox red). Mit liv blev bogstaveligt talt ændret, da jeg fandt en læge der var åben for at udforske alle behandlingsmuligheder for at finde ud af hvad der var det rigtige for mig.

Denne artikel er skrevet af Dr. John A. Robinson

Der er langt mere end to store problemer ved typisk konventionel stofskiftebehandling for hypothyroidisme/hypothyreose (lavt stofskifte). Denne artikel indsnævrer de to vigtigste spørgsmål i to hovedkategorier, der globalt definerer problemet. Patienterne ønsker at vide, hvorfor det er så svært for deres læger at lytte til dem. De ønsker at finde de reelle underliggende svar. Patienter ønsker blot at vide, om der findes løsninger for dem, at blive lyttet til, du er formentlig en af ​​dem.

De 2 vigtigste problemer med konventionelle stofskiftehormon behandling er:

 1. De fleste patienter er på den forkerte type stofskifte medicin
 2. Om man får det “rigtige type medicin” eller ej, mange er ikke velbehandlede

Det er for det meste simpelt. Men hvorfor vil den typiske læge ikke ordinere den rigtige type medicin, eller ikke øge dosis til det punkt hvor patienten får det godt?

Lad os tage fat på første problem: Den forkerte type stofskiftemedicin.

De fleste patienter får ordineret Eltroxin eller Euthyrox. Dette kaldes T4 mono-terapi, fordi de syntetiske versioner af stofskiftehormoner er isolerede og indeholder kun ét hormon, T4. Dette hormon er ikke den eneste form for stofskiftehormon og det indeholder ikke den aktive form kendt som T3. T4 konverterer normalt til T3, som derefter aktiverer cellernes DNA for at inducere cellulære ændringer. T4 gør ikke dette, kun T3.

Mange patienter har det ikke godt på T4 mono-terapi og vil fortsætte med at have symptomer på hypothyroidisme. Uden T3, den aktive form af stofskiftehormonet, vil de mange patienter ikke opleve fuld lindring af deres symptomer.

Mange patienter vil også fortælle deres læge, at de får “bivirkninger” af T4. Lejlighedsvis, vil nogle patienter have en reaktion på T4 når den ikke konverteres i kroppen til T3, hvilket medfører en toksisk virkning på kroppen. Den ”normale bivirkning” på T4 mono-terapi er simpelthen en følge af ikke at have nok skjoldbruskkirtel-hormoner til at lindre symptomerne på lavt stofskifte og ufuldstændig metabolisme. Med andre ord patienterne fortæller lægen om bivirkningerne af deres fortsatte lidelser på lavt stofskifte symptomer som en bivirkning af medicinen, fordi de ikke kender forskellen. Deres læge fortæller dem, at deres blodprøver er fine, men de har stadig symptomer, når det i virkeligheden deres hormonniveau, deres fysiologi og stofskiftet der stadig er for lavt.

Det er ligesom toget aldrig har forladt stationen, men dirigenten (din læge) fastholder, at baseret på analyse af motoren (blodprøver), skal toget være i bevægelse. Du tror toget skal køre, fordi dirigenten (din læge) fortæller dig, at på trods af at dine egne sanser fortæller dig at toget ikke kører (dine symptomer). Erkend, at du er den eneste i toget. Dirigenten (din læge) analyser motoren fra et andet sted, fjernt fra dig og toget (blodprøver). Når du stadig tror toget ikke bevæger sig (du stadig har symptomer på lavt stofskifte), kan der kun være to konklusioner.

 1. Du er deprimeret (din læge tilbyder antidepressive)
 2. Hvordan kan du have bivirkninger når toget bevæger sig (din lavdosis T4).

Men toget bevæger sig ikke, og det gør du heller ikke. Du er bestemt ikke skør!

 

Så hvad er den rigtige type stofskiftemedicin?

Næsten uvægerligt vil patienterne få det bedre meget lettere og mere effektivt med Thyroid (tørret skjoldbruskkirtel fra grise). Jeg har ordineret denne medicin til mine patienter i årevis, og det virker fantastisk, med den rette dosis, siger Dr. John Robinson.

Thyroid (NDT) indeholder et komplet udvalg af skjoldbruskkirtelhormoner der er til stede i den menneskelige skjoldbruskkirtel. T4, T3, T2, T1, T0, og Calcitonin [og reverse T3 (red.)]. Calcitonin er et hormon, der ofte ikke drøftes vedrørende stofskiftets sundhed, men har den virkning, at det hjælper kalkstofskiftet og forbedrer knoglesundheden. T3, eller triiodothyronin (syntetisk: Liothyronin), er det vigtigste aktive stofskiftehormon, der fremmer den metaboliske aktivitet mest og er i høj grad ansvarlig for fordelene ved NDT. De forskellige komponenter, såsom T2, spiller deres rolle til gavn for dig. Med alle disse hormoner til stede i passende og selv små mængder, vil de forskellige hormonelle dele foretage et strålende sammenspil, der arbejder med hinanden for at hjælpe dig og dit stofskifte til at fungere optimalt. Det er en synergi af skjoldbruskkirtel-hormoner. En plus en er lig med tre, det er summen af ​​hormonerne.

Mono T4 (Eltroxin og Euthyrox) og endda isoleret syntetisk T3 (dvs. Cytomel eller Liothyronin) er overladt til sig selv og skal virke uden den fulde stofskiftehormon-cocktail. T4/T3 kombinationsbehandling kan være meget effektivt, men Dr. Robinson har gennem årene fundet ud af, at NDT fungerer bedst.

 

De to store problemer med “konventionel” stofskiftemedicin

Dr. Robinson udtaler:

Jeg ved det virker en smule ”sjovt”. at blive besat af en kirtel og dens hormon produktion (eller mangel på samme). Men, hvis du og jeg kan blive enige om én ting, det er dette:


Hormoner og hormon-ubalancer påvirker alle dele af dit liv.

Udover at hormon ubalancer kan føre til livstruende sygdom, vil en generel ubalance negativt påvirke din fysiske sundhed, dine energiniveauer, følelser og stemninger. Dette vil igen skade dit arbejdsliv, dine relationer og din tilfredshed med livets enkleste gaver.

Hvis der er én ting, jeg håber du tager med dig fra denne artikel, er det dette:

Forstyrrelser i stofskiftet behandles ikke altid korrekt med “traditionel” medicin, (hvis dit tog ikke flytter sig). Det er op til dig selv at finde en løsning, der virker.

 

Hver ottende kvinde i USA i alderen 35-65 har en stofskiftelidelse. Halvdelen af disse kvinder har depression eller humørsvingninger (kilde: thyroid.org). Lad os analysere, hvad det betyder, og du vil se, hvorfor jeg har gjort det min mission at bidrage til at afhjælpe denne epidemi.

Husk: Mere end 8 millioner mennesker bare i USA lider af en stofskiftesygdom og mange af disse mennesker har ingen de kan henvende sig til for en dybtgående diagnose og behandling. Deres læge vil fortælle dem deres skjoldbruskkirtel og deres stofskifte er “ok”, men alle symptomerne er der stadig.

Du og jeg har en stor opgave foran os: At hjælpe de, der har stofskiftelidelser og at forbedre deres livskvalitet, finde vej til mere stabil tilværelse, og at opnå en højere tilstand af velvære.

Når du forsøger at løse et problem med en tilgang, der er “typisk”, og problemet ikke retter sig, selv efter flere forsøg, så har du ofte brug for en tilgang, der er atypisk. Den bedste tilgang til diagnose og behandling er atypisk. Dette betyder ikke ukendt, bare atypisk. Den optimale metode til behandling er ikke radikal eller ny, det er heller ikke noget, der for nylig blev opfundet. Denne atypiske tilgang er faktisk revolutionerende. Definitionen af ​​ordet “revolutionerende” indebærer en “afvisning af et aktuelt socialt eller intellektuelt paradigme”, men det betyder også, at “komme tilbage til den tilsigtede oprindelse.” At behandle med en original, forsimplet, rationel, effektiv og revolutionerende tilgang til diagnose og behandling af stofskiftelidelser.

I årevis, fra slutningen af ​​1800-tallet frem til 1960’erne, ville lægerne blot observere patienten og gennem en fysisk undersøgelse, diagnosticere lavt stofskifte, og behandle ved at give nok biologisk medicin (NDT), indtil deres symptomer og tegn forbedredes. Det var enkelt og de fleste patienter ville have en diagnose og et ukompliceret behandlingsforløb. Som medicinen blev mere teknisk, med en tendens til blodprøve undersøgelse og diagnose, og herunder af TSH blodprøve i slutningen af ​​1970’erne og begyndelsen af ​​1980’erne, begyndte patienterne at lide, bogstaveligt talt over hele kloden.

Det andet problem med mono T4 behandling, får du nok medicin?

Overvej dette scenario. Du er på stofskiftemedicin som din egen læge har givet dig, måske Eltroxin/Euthyrox og du har stadig de fleste symptomer på lavt stofskifte:

 • Træthed
 • Vægtøgning
 • Forstoppelse
 • Tør hud
 • Tab af hår og det yderste af øjenbryn
 • Ophævede øjne
 • Søvnløshed
 • Depression

Dine blodprøver er “normale”. Din læge sender dig til en endokrinolog, hvor du håber at du vil få hjælp fra en “specialist”, men alt hvad endokrinologen fortæller dig, er at dine blodprøver er normale og Eltroxin/Euthyrox er det bedste medicin at tage.

Dette er hørt utallige gange. Tidligt i min praksis, ledte jeg efter svaret siger Dr. Robinson, jeg fandt ud af, at det i de fleste tilfælde handlede om at folk ikke fik den rigtige dosis. Simpelthen at øge dosis til det punkt, hvor patienten havde lindring ikke blot af deres indberettede subjektive symptomer og hvordan de havde det, men andre målbare tegn såsom øget refleks hastighed, forbedret hvile stofskifte (RMR), positive EKG ændringer, og reduktion af en eventuel struma. Kort sagt, jeg øgede dosen indtil de relaterede lave doser stofskiftemedicin forbedres. Jeg gjorde dette på trods af hvad blodprøverne fortalte mig, observerede og lyttede. Jeg stolede på mine sanser, og jeg har tillid til udtalelserne fra mine patienter.
Thyroid

Den gennemsnitlige dosis for NDT for mine patienter ligger fra (120 mg til 240 mg). Dette er den dosis, flertallet vil forbedres symptomatisk og funktionelt. Dette er i overensstemmelse med tidligere forskning og empiriske beviser. Grunden til at patienterne aldrig kommer op på disse doser er fordi den konventionelle læge kun ser på blodprøverne og baserer al sandhed på dette parameter. De vil ignorere patienternes stofskifte symptomer og tager blodprøverne for den anførte værdi og før patientens behov.

Det er simpelt og sikkert at ordinere Thyroid. Og det er enkelt at øge dosis sikkert til det punkt, hvor patienten får lindring af deres symptomer. Og selv på baggrund af andre sundhedsmæssige problemer eller sygdomme, der muligvis komplicerer skjoldbruskkirtlens kliniske billede, er det stadig let at tage en omfattende filosofisk tilgang til sundhedsydelser og give reelle utilitaristiske løsninger, så patientens tilstand forbedres.

På grund af den massive forvirring patienter får som følge af den konventionelle tilgang til skjoldbruskkirtlen og optimal sundhed i almindelighed, er det nødvendigt at finde et svar, selv når det er indviklet og kompliceret. Vores medicinske kultur har fået os til at tro, at hvis medicinen er kompliceret, så er den ugyldig. Patienter mener, at eftersom de ikke har fået hjælp fra højtuddannede læger, herunder endokrinologer, antages det, at svarene skal være utrolig komplicerede og indviklede. Jeg kan ikke bebrejde dem. Denne forvirring er forståelig. Men svarene er enkle. Den komplicerede del, den dristige del, trækker sig fra slør af forvirring, der er skabt af den konventionelle medicinske model. Men tro på, at dit helbred og din skjoldbruskkirtel er baseret på enkle og ubevægelige love som observation og rationalisme. Bare fordi vi lider meget, eller mere end andre, er det ikke svaret at lidelserne skal være komplicerede. Faktisk, jo mere vi lider, jo lettere er svarene i virkeligheden.

Konventionel medicin skaber en mystik af noget overjordisk og næsten magisk gennem processen med komplikationer og det tekniske. Uanset om vi ved det eller ej, er vi som patienter kommet til at forvente dette, fordi det har været en stor del af vores kulturelle normer. Alt konventionel medicin er blevet kompliceret, selv de simple ting. Men når en patient lider, når nogen lider, vil det rationelle sind begynde at kræve noget mere.

Albert Einstein sagde,

 “Everything should be made as simple as possible, but not simpler.”

En nogenlunde dansk oversættelse (red.)

 ” Alt bør gøres så simpelt som muligt, men ikke alt for simpelt.”

Så meget af den konventionelle medicin har rykket sig fra at se på selve patienten til at observere patienten med værktøjer, der forsøger at måle alt, ved blodprøver. Blodprøver har værdi, men ikke på bekostning af den forsimplede opfattelse og hypotese, der er valideret af patienten, ved at se, høre og røre patienten foran dig. At forstå og værdsætte patientens verden vil bringe sandheden frem og derefter gennem en rationel og medfølende tilgang, lindre lidelse. Blodprøver er værktøjer, ligesom et stetoskop er et værktøj, men et redskab, og intet mere. Værktøjet er ikke svaret, rationel læge og åben patient er svaret. Det er sådan jeg vælger at se mine patienter, og muligheden for at deres skjoldbruskkirtel ikke fungerer korrekt resulterer i en sænket metabolisme og ændret fysiologi. Og med viden om, hvordan en enkel medicin kan direkte lindre deres lidelser.

Så trætte rejsende, vid, at du bliver hørt, vid, at du er valideret, og at der er svar til dig. Simple svar, men ikke alt for simple.


Om Dr. John A. Robinson:
Dr. John A. Robinson er Board Certified Naturopathic Medical Doctor. Han har specialiseret sig i biologisk hormonbehandling og sygdomme i skjoldbruskkirtlen. For mere detaljeret information: DrJohnARobinson.com .

Kilde:
http://hypothyroidmom.com 1
http://hypothyroidmom.com/ 2
Uddrag frit oversat af Anett Kromann

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »