Ny dokumentation for, at antidepressiva kan skabe en epidemi af voldshandlinger

En artikel i den aktuelle British Medical Journal forklarer, hvorfor problemet er større end hidtil antaget.

ANH-USA har forsket i snesevis af de mest højprofilerede sager om voldelige forbrydelser i de sidste par årtier. De fandt, at i knap halvdelen af ​​tilfældene (elleve ud af treogtyve), blev gerningsmanden dokumenteret til at tage, eller havde for nylig stoppet med at tage, en form for antidepressiv eller antipsykotisk medicin.

I yderligere syv tilfælde, var morderen på disse medikamenter tidligere. Vi formoder, at tallet er endnu højere, men oplysningerne er enten ikke offentligt tilgængelige, eller ikke kendt.

Andre publikationer understøtter disse resultater. Mother Jones kiggede på alle masse skyderier fra 1982 frem til 2015 tooghalvfjerds hændelser ialt. Af disse viste mere end halvdelen af gerningsmændene tegn på psykisk sygdom forud for forbrydelsen. I betragtning af den tilbøjelighed konventionelle læger har til at ordinere antidepressive og andre antipsykotiske lægemidler, ser det ikke helt urealistisk ud, at antage, at mange af disse gerningsmænd tog antidepressive.

FDA i USA anerkender dette, og mange antidepressive bærer “Black Box advarsler,” den strengeste forholdsregel et lægemiddel kan bære, før de fjernes fra markedet. Mange antidepressive har advarsler om en øget risiko for selvmordstanker og selvmordsadfærd. Dr. Robert Whitaker bemærker, at der også er en chokerende risiko for øget vold imod andre, som ikke er fremhævet i ”Black Box”.

Vigtig forskning har vist, at medicin som Paxil og Prozac at kan være forbundet med vold på en væsentligt højere plan end andre lægemidler. Mennesker der er brugere af Paxil er 10,3 gange mere tilbøjelige til at udøve vold på sig selv eller andre, mens brugere af Prozac har 10,9 gange større sandsynlighed for at begå voldshandlinger. Mennesker, der har vist tilbøjelighed til vold eller aggression kan udvikle voldelig adfærd hurtigt efter opstart af antidepressive.

FDA er afhængig af undersøgelser foretaget af de store medicinalselskaber selv.

Fjorten år efter producenten, GlaxoSmithKline (GSK), offentliggjorde en undersøgelse om Paxil, blev det fremhævet, at Paxil var sikker og effektiv for teenagere. En ny analyse foretaget ud fra samme data, blev offentliggjort i denne uge i det prestigefyldte British Medical Journal, her blev det fundet at det stik modsatte var tilfældet, GSK havde nedtonet lægemidlets farlige bivirkninger.

Denne nyfortolkning var kun mulig, fordi GSK, offentliggjorde sine data.

Selvmord og vold er blot to bivirkninger af antidepressive. Der har været i alt 134 advarsler fra regulative organer i elleve lande herunder:

  • 30 advarsler om, at antidepressive forårsage hjerteproblemer
  • 21 advarsler om, at de forårsager fosterskader
  • 6 advarsler om, at de forårsager angst
  • 5 advarsler om, at de forårsager mani eller psykose
  • 4 advarsler om, at de forårsager døden
  • 4 advarsler om, at de forårsager hallucinationer eller vrangforestillinger
  • 4 advarsler om, at de forårsager ufrivillige bevægelser
  • 2 advarsler om, at de forårsager seksuel dysfunktion

Der er en hel del, vi ikke kender til, dels fordi så meget af virksomhedernes forskning om disse stoffer holdes hemmeligt. Sammenhængen mellem voldelig kriminalitet og brugen af ​​denne receptpligtige medicin er for stærk til at blive ignoreret. Mens videnskabelige beviser for forbindelser er åbenlys. fortsætter lægerne med at udskrive.

Hvad der er særligt tragisk omkring den omfattende brug af antidepressive er forbindelsen til vold og andre forfærdelige bivirkninger er det faktum, at der er langt sikrere, naturlige alternativer i handelen, bl.a. perikon.

Sommetider er depression udløst af en livs begivenhed eller en række af begivenheder. Men hvad den konventionelle medicin generelt undlader at lægge mærke til, er forbindelsen mellem hjernen og kroppen, hvordan kroppen og især tarmen, kan have en dybtgående effekt på hjernen, og omvendt. I nogle tilfælde er det et simpelt næringsstof, der mangler. Det er ofte B-vitaminer, eller det kan være et mineral, såsom magnesium.

95% af kroppens serotonin, findes i tarmen. Vores kost har stor betydning og dårlig kost kan føre til utæt tarm syndrom og vedvarende inflammation.

Brug af antibiotika kan også føre til tarm dysbiosis og utæt tarm, fordi de ødelægger de gode bakterier i tarmene. Når foringen af fordøjelsessystemet bliver gennemtrængeligt, kan giftige stoffer og bakterier sive ind i blodbanen, udløse fødevare intolerance, inflammation og autoimmune sygdomme.

Derudover vil hormon ubalancer forårsaget af hypothyreoidisme (lavt stofskifte), som ofte går udiagnosticeret, forårsage psykiske problemer. Mange mennesker, der tager antidepressiv medicin, bør få taget blodprøver for et underliggende stofskifteproblem.

 

Kilde:
anh-usa.org/new-evidence
Uddrag, fri oversat af Anett Kromann
Udgivet 9.11.2015

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »