Hormonerne T3 & T4 og syntetisk medicin

Konverteret T3 fra syntetisk T4 medicin, kan ikke krydse blod/hjerne barrieren

brain-tree

Nu er resultatet af lektor i intern medicin Stefan Sjöberg og hans forskergruppes pilotundersøgelse “L- thyroxin behandling i den primære hypothyreose øger ikke indholdet af frit T3 i Cerebrospinalvæske (CSF, rygmarvsvæske): En pilotundersøgelse ” offentliggjort i Scandinavian Journal of Clinical & Laboratory Investigation.

 

Undersøgelsen viser, at mængden af frit T3 ikke steg i rygmarvsvæsken på syv hypotyreospatienter (lavt stofskifte), som oprindeligt havde en væsentligt forhøjet TSH og nedsat T4, selv om T3 (samlet set, dvs. både frit og total T3) blev mere end fordoblet i blodet, efter behandling med syntetisk T4 medicin, (I Danmark Eltroxin/Euthyrox).

Mængderne af frit T4 (det inaktive stofskiftehormon, som omdannes til den aktive T3 i blandt andet lever, muskler og nyrer) firedobles i blodet på syntetisk T4 behandling, og tredobledes i spinalvæsken. (Læs om spinalvæske her) Også mængden af TSH i blodet og spinalvæske korreleret (Korrelation mellem to variabler betyder, at en ændring i den ene variabel giver en forudsigelig (mere eller mindre) ændring i den anden variabel). Men sådan var det ikke med T3, dette skyldes af en eller anden grund, at det ikke er i stand til at krydse blod/hjerne barrieren. Dette er også i overensstemmelse med tidligere studier med rotter, skriver forskerne.

Forskerne mener, at hormonmængden i spinalvæsken, afspejler de niveauer, der når hjernen og centralnervesystemet, hvilket i dette tilfælde betyder, at T3 konverteret fra den syntetiske T4 simpelthen ikke når hjernen og centralnervesystemet. Uden T3 i disse væsentlige dele af kroppen, er det ikke overraskende, at symptomerne fortsætter.

Dette er kun en teori, og forskerholdet afventer nu en positiv afgørelse på deres forsøg for yderligere forskning om emnet på en større patientgruppe, så man også vil se på symptomerne og at sammenligne med raske personers spinalvæske.

Ovenstående kunne således være en grund til, at en masse mennesker har behov for tilskud af T3 for at slippe af med deres symptomer, og ikke kun give T4.

Kilde:
http://hypotyreos.info/
Original artikel her
Frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 15.08.2014
Opdateret 10.03.2019

Interview med Stefan Sjøberg,
http://dinamediciner.se

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »