Dyreforsøg med stofskiftehormonet T3 kan forbedre hjertefunktion

Stofskiftehormoner givet til hunrotter med højt blodtryk leder til opmuntrende forbedringer i hjertefunktionen. Det viser et studie i American Journal of Physiology ledet af College of Osteopathic Medicine researcher Martin Gerdes.

I studiet med navnet “Long-term physiological T3 supplementation in hypertensive heart disease in rats,” blev aldrende hunrotter med forhøjet blodtryk på vej til hjertestop behandlet i 1 år (halvdelen af rotters levetid) med en lav dosis af det aktive stofskiftehormon T3. Deres høje blodtryk blev ikke påvirket, men hjertefunktionen og hjertes sundhed forbedredes.

Højt blodtryk er en signifikant årsag til en bestemt form for hjertesvigt som påvirker den måde hjertet slapper af på mellem ”sammentrækninger”. Omkring halvdelen af patienter med hjertesvigt lider af denne tilstand, kendt som diastolisk hjertesvigt. Størstedelen af disse patienter er ældre med højt blodtryk. Det er vigtigt at påpege at der på nuværende tidspunkt ikke findes en effektiv behandling imod diastolisk hjertesvigt.
”Den lave dosis T3 genoprettede det lave T3 niveau i hjertekar-vævet. Det forebyggede derudover ophobning af collagen eller arvæv som normalt er resultatet ved længerevarende højt blodtryk,” udtaler Gerdes. ”Det vil sige, lav-dosis T3 forhindrede hærdningen af hjerte-karvævet, som er den normale følge af hypertension (højt blodtryk).”

Der var også en meget stor forbedring i actin og myosin (kontraktile proteiner) og hjertefunktion.

Gerdes har publiseret 32 dyreforsøg der beviser at der er et link mellem forbedring af stofskiftehormoner og hjertesundhed hos rotter og mus.

Udfordringen er nu at fastslå om de samme studier virker på mennesker udtalte Gerdes. Hvis vi kan kurere hjertesygdomme ved at genoprette normal stofskiftefunktion der har påvirkning hjertet, kan vi redde mange menneskers liv og spare millioner af kr. i sundhedsvæsenet.

I 2014 viste en undersøgelse i molekylær medicin, at lave doser stofskiftehormon givet til rotter med diabetes hjalp med til at genoprette hormonniveauer i hjertet og forhindrede forringelse af hjertefunktionen, samt negative genændringer. Et tidligere studie fandt at medicinering med stofskiftehormoner nedsatte arterieflimren. I 2013 udkom et andet studie, at stofskiftehormoner givet til rotter med hjerteanfald førte til en betydelig reduktion i tabet af hjertets muskelceller og forbedring af hjertefunktionen.

“Hvad vi her har forsøgt, er at vise effekten af at behandle med ”sikre doser” af T3 hormoner og vi ser fantastiske resultater i utallige studier, med dramatiske forbedringer i hjertefunktion, genekspression, og kollagen niveauer. Det har betydning for hjertet udelukkende at genoprette stofskifteniveauerne.

Her taler vi om at genoprette normal funktion og balance ved hjerteanfald, ikke at overstimulere hjertet.

Kilde:
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-10/nyio-ass101315.php
Frit oversat af Joan Lowe og Anett Kromann

Udgivet 10.04.2016
Opdateret 10.03.2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »