Forskere finder et ”missing link” mellem hjernen og immunsystemet/lymfesystemet
 Publiceret 1 Juni 2015

Konsekvenserne er mange, for neurologiske/autoimmune sygdomme.
Forskere har opdaget en hidtil ukendt forbindelse mellem hjernen og immunsystemet. Forsøgene er lavet på mus, men kan alligevel blive afgørende for forskningen i autoimmune sygdomme hos mennesker.

33255843_s

 

 

 

Billederne illustrerer lymfesystemet før og efter opdagelsen

 

 

 

 

 

 

I en fantastisk opdagelse, der vælter årtiers lærebøger, har forskere på University of Virginia School of Medicine fundet ud af, at hjernen er direkte forbundet til immunsystemet af forbindelser, man ikke tidligere troede eksisterede. At sådanne forbindelser kunne have undgået opdagelse når lymfesystemet er blevet så grundigt kortlagt i hele kroppen er overraskende i sig selv, men den sande betydning af opdagelsen ligger i de virkninger, den kan have på studiet og behandlingen af neurologiske sygdomme lige fra autisme, alzheimers sygdom, multipel sklerose, samt andre autoimmune sygdomme.

Hvad er det, der gør at patienter med dissemineret sklerose (samt andre immunsygdomme red.) har immun angreb

Nu kan vi gribe dette an. Fordi hjernen er ligesom alle andre væv forbundet til den perifere immunsystem gennem meningeale lymfekar, siger Jonathan Kipnis, ph.d., professor i UVA Institut for Neurovidenskab og direktør for UVA Center for Brain Immunologi og Glia (BIG.

“Det ændrer fuldstændig den måde, vi opfatter hjernen og immune interaktioner. Vi har altid opfattet det som noget esoterisk, der ikke kan studeres. Men nu kan vi stille relevante spørgsmål.”

“Vi tror, ​​at for hver neurologisk sygdom, der har et immun komponent tilknyttet, vil disse forbindelser spille en stor rolle i fremtiden,” Kipnis sagde. “Svært at forestille sig, at disse forbindelser ikke vil blive involveret i sygdomme, med en immun komponent.”

 

Ny opdagelse i den menneskelige krop

Kevin Lee, ph.d., formand for UVA Institut for Neuroscience, siger;

Den første gang disse fyre viste mig det grundlæggende resultat, sagde jeg: “De bliver nødt til at ændre lærebøgerne. ”Der har aldrig været beskrevet et lymfesystem for centralnervesystemet i hjernen, og det var meget klart af denne første observation – (der er lavet mange undersøgelser siden da), for at styrke den konstatering, at det fundamentalt vil ændre den måde, folk ser på den centrale nervesystem i forhold til immunsystemet. ”

Selv Kipnis var skeptisk i første omgang. “Jeg troede virkelig ikke, at der var strukturer i kroppen, vi ikke var opmærksomme på. “Jeg troede, at kroppen var kortlagt i det forrige århundrede. Men tilsyneladende er det ikke tilfældet. ”

 

“Meget godt skjult ”

Opdagelsen blev muliggjort af det arbejde, Antoine Louveau, ph.d., en post.doc i Kipnis laboratorium. Forbindelsen blev opdaget efter Louveau udviklede en metode til at påføre en mus meninges (hjerne og rygmarvshinder) – membraner, der dækker hjernen – på en enkelt dias, der beviste at forbindelsen kunne blive undersøgt som en helhed. “Det var faktisk ret nemt,” sagde han.”

Der var én trick: Vi tilføjede meninges i kraniekalotten (Calvaria), således at vævet var fastgjort i sin fysiologiske tilstand, og derefter dissekerede vi. Hvis vi havde gjort det den anden vej rundt, ville det ikke have fungeret. ”

Om, hvordan hjernens lymfekar lykkedes at undslippe opdagelse i al den tid, beskriver Kipnis  som “meget godt skjult” og bemærkede, at de følger en stor blodåre ned i bihulerne, det er et område der er vanskeligt at studere. “Området ligger så tæt på blodkar, at du bare går glip af det,” sagde han.

 

Alzheimers, autisme, MS (Sclerose) og andre autoimmune sygdomme

Den uventede tilstedeværelse af lymfekar rejser en enorm række spørgsmål, der nu har brug for svar, både om arbejdet i hjernen og de sygdomme, der plager.

Der en enorm række af andre neurologiske/autoimmune sygdomme, som skal op til fornyet overvejelse i lyset af tilstedeværelsen af ​​noget videnskaben insisterede på var ikke eksisterede.

 

Om denne neurovidenskabelige forskning:

Resultaterne er blevet offentliggjort online af det ansete tidsskrift Nature og vises i en kommende trykte udgave. Artiklen blev forfattet af Louveau, Smirnov, Timothy J. Keyes, Jacob D. Eccles, Sherin J. Rouhani, J. David Peske, Noel C. Derecki, David Slot, James W. Mandell, Lee, Harris og Kipnis. Finansiering: Undersøgelsen blev finansieret af National Institutes of Health giver R01AG034113 og R01NS061973. Louveau var en fyr på Fondation pour la Recherche Medicale.Kilde: Debra Kain – University of Virginia Health System 
 Offentliggjort online 1 jun 2015doi: 10,1038 / nature14432
Kilde:
http://neurosciencenews.com
Uddrag, frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 4.06.2015
Opdateret 11.03.2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »