Er der håb for folk med autoimmune sygdomme?

Tilfælde af autoimmune sygdomme er steget de seneste år, men fordi de ofte er usynlige, og fordi der kun for nylig har der været en stor indsats for at øge bevidstheden om tilstanden (eller snarere flere tilstande), er der brugt mange år på besøg hos læge/hospitalsbesøg, inden patienten modtager en diagnose. Som en patient beskriver det i New Yorker,

“Som Hemingway siger: Du går i stykker: “gradvist og pludseligt.”

Resultaterne, der offentliggøres i Science, tyder på lovende nye tilgange til behandling af kroniske autoimmune tilstande, siger forskerne.

“Når vi blokerede vejen, der fører til inflammationen, kunne vi reversere effekten af ​​denne fejl ved autoimmunitet,” sagde seniorforfatter Martin Kriegel, MD

“Vaccinen mod E. Gallinarum havde en specifik tilgang, da vaccinationer mod andre bakterier vi undersøgte ikke forhindrede dødelighed og autoimmunitet,” bemærkede han. Vaccinen blev leveret ved injektion i muskler for at undgå at målrette mod andre bakterier, der ligger i tarmen.

Der er god grund til at forblive optimistisk. Et team af forskere fra Yale University kan have fundet den underliggende årsag såvel som lovende metoder til behandling af de autoimmune sygdomme.

Man har knyttet autoimmune reaktioner til en bakterie i tarmen kaldet Enterococcus Gallinarum. Et autoimmunt svar, kan udløses, når bakterien spontant migrerer fra tarmen til andre organer i kroppen, såsom milt, lever og lymfeknuder.

En autoimmun sygdom er en kronisk inflammatorisk tilstand forårsaget af en persons egne immunceller, som fejlagtigt mener, at kroppen er truet og så reagerer ved at angribe sunde væv. Lupus, Rheumatoid artritis og Hashimotos thyroiditis er kun tre af over hundrede tilstande, der passer ind i denne kategori. Nu kan de tilføjes til den lange liste over sygdomme, der er forbundet med helbredelsen af ​​tarmbakterier.

Under undersøgelsen har forskerne genetisk manipuleret mus til at være modtagelige for autoimmune sygdomme. De analyserede derefter tarmbakterierne for at identificere de bakterier, der forårsagede inflammation eller var involveret i produktion af antistoffer, der var kendt for at fremme autoimmune reaktioner. Synderen var Enterococcus Gallinarum .

Resultaterne blev bekræftet, da de sammenlignede dyrkede leverceller fra raske mennesker mod dem hos personer med en autoimmun sygdom og fandt spor af Enterococcus Gallinarum i sidstnævnte gruppe.

Ved at bruge antibiotika eller en vaccine udslettede forskerne symptomer ved at undertrykke væksten af Enterococcus Gallinarum . Det forventes, at denne forskning kan udvikles til vellykkede behandlingsmuligheder for visse autoimmune sygdomme, herunder autoimmun leversygdom og systemisk lupus, samt Hashimotos og flere andre autoimmune sygdomme.

“Behandling med et antibiotikum og andre tilgange som vaccination er lovende måder at forbedre livet hos patienter med autoimmun sygdom.”

 

Sammendrag:

En ny undersøgelse afslører E. Gallinarum, en tarmbakterie, som kan udløse autoimmun sygdom. Forskere siger, at den autoimmunne aktivering kan undertrykkes af en vaccine eller antibiotika, der er designet til at målrette bakterierne ved hjælp af antibiotika.

Kriegel og hans kolleger planlægger yderligere forskning på E. Gallinarum og dets mekanismer, der har relevans for systemisk lupus og autoimmun leversygdom, samt Hashimotos.

Kilde:
http://www.iflscience.com/
http://neurosciencenews.com/
Frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 12.03.2018

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »