Er depression en allergisk reaktion på inflammation?

Ny forskning

Ny forskning afslører, at mange tilfælde af depression er forårsaget af en allergisk reaktion på inflammation.

 

Tim de Chant, NOVA skriver: 

“Inflammation er vores immunsystems naturlige reaktion på skader og infektioner. Når de udløses, pumper kroppen forskellige celler og proteiner til stedet gennem blodet, herunder cytokiner, en klase af proteiner, der letter intercellulær kommunikation. Det sker også, at folk, der lider af depression er fyldt med cytokiner (signalproteiner af stor fysiologisk betydning bl.a. ved reproduktion, vækst og opheling).

Inflammation kan bl.a. være forårsaget af forøget vægt, højt sukkerindhold i kosten, store mængder transfedtsyrer, kemikalier og usund kost i almindelighed..Ved at behandle de inflammatoriske symptomer på depression- i stedet for de neurologiske, åbner forskere og læger en spændende ny dimension i kampen mod, hvad der er blevet en global epidemi.

 

Caroline William, The Guardian skriver:

“Den gode nyhed er, at de få kliniske undersøgelser der hidtil har fundet sted, er behandling med anti-inflammatorisk medicin, ikke blot forbedrer symptomer, men øger også andel af mennesker, der reagerer på behandlingen, selvom der vil være behov for flere forsøg for at bekræfte dette.

Der er også tegn på, at omega 3 og curcumin, et udtræk af krydderiet gurkemeje, kan have lignende virkninger. Begge fås i håndkøb og kan være værd at prøve, selv som et tilskud til enhver ordineret behandling. Der er dog ikke beviser nok, til at bruge omega 3 og udtrækket af gurkemeje, som en erstatning ”

 

Eleanor Morgan, VICE tilføjer:

“Cytokiner øges kraftigt under depressive perioder.

Det faktum, at “normale” raske mennesker kan blive midlertidigt ængstelige eller deprimerede efter at have fået en inflammatorisk vaccine – som tyfus – giver yderligere tiltro til teorien.

Der er endda dem, der mener, vi skal omformulere begrebet depression, til en smitsom sygdom.
Carmine Pariante, en Kings College psykiater, som er citeret i The Guardianrapport, siger, at vi er mellem fem og ti år væk fra en blodprøve, som kan måle niveauet af betændelse hos deprimerede mennesker. Hvis Pariantes skøn omkring betændelse/depression teorien er korrekt, kan vi potentielt være blot fem år fra en virksom “kur” mod depression.

 

Kilde:
http://www.feelguide.com/2015
https://www.youtube.com/
Frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 21.02.2015
Opdateret 19.07.2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »