Når symptomerne fortsætter selvom du er (vel)medicineret

Du tager din stofskiftemedicin hver dag, som ordineret, og du føler dig stadig syg.

Når lægen har ordineret stofskiftemedicin til dig, hvordan er det så muligt, at du fortsætter med at lide mere eller mindre af de samme, eller nye symptomer? Der er desværre mange virkelig gode grunde til dette. At være opmærksom på dem kan spare dig for år med fortsat dårligt helbred.

Du kan gang på gang konsultere din læge for at diskutere de igangværende symptomer med ham/hende. Du kan endda til sidst skifte læge. Alt dette tager meget tid. Der kan gå mange uger. Ugerne kan derefter blive mange måneder. Inden du ved af det, er der gået flere år, og du kæmper muligvis stadig med at have det dårligt, selvom du ved, at det skulle du ikke have, fordi du har arbejdet på alle de rigtige ting. Nogle gange vil du ikke helt stole på din læge!

Hver patient har brug for at vide nok for at kunne arbejde hånd i hånd med lægen. Stofskiftepatienter skal være kyndige nok til at vurdere, om deres nuværende læge vil være i stand til at hjælpe dem eller ej. De skal være i stand til at genkende, hvornår det er tid til at gå ud og finde en læge, der kan samarbejde med dem.

Lad os se på nogle almindelige grunde, der kan få dig til at fortsætte med at have symptomer på hypothyreoidisme (lavt stofskifte), selvom du er medicineret.

Dosen af ​​din medicin får aldrig lov til at komme op på et højt niveau på grund af den måde, din læge tolker og anvender dine blodprøver
Dette gælder for alle typer stofskiftemedicin: T4 (Eltroxin-Euthyrox-Tirosint), Thyroid og Liothyronin T3.

a) TSH
Det er almindeligt, at læger, inklusive endokrinologer, fokuserer på blodprøver som den vigtigste måde at styre din behandling på. Mange læger er fikserede på at holde TSH på et niveau, de er tilfredse med. Dette niveau kan variere dramatisk efter land og læge. Nogle læger foretrækker at se deres patienter med et TSH-niveau lavere end 2,0 men højere end 0,5. Nogle læger er måske tilfredse med TSH under 5,0 men over 1,0. Det er meget almindeligt, at mange læger  kun  bruger TSH til at vurdere behandlingssucces og udtale, at alt er i orden (uanset hvad Frit T4- eller Frit 3 siger). Uundgåeligt bliver de fleste læger og endokrinologer betænksomme, hvis TSH bliver meget lav og vil reducere din stofskiftemedicin, hvis dette sker.

Mange læger mener, at blot at få TSH i referenceområdet betyder, at din stofskiftemedicin er på det rigtige niveau. Er denne tilgang rigtig?

TSH er et hypofysehormon og et dårligt mål for, om din behandling er tilstrækkelig (selvom høj TSH sandsynligvis vil betyde, at behandlingen er utilstrækkelig). Nogle mennesker har brug for mere stofskiftehormon, og det kan muligvis sende TSH tæt på nul – dette kan være helt acceptabelt, så længe personen ikke viser tegn på overdosering og deres frie T3 ikke er over toppen af ​​referenceområdet.  Hvis TSH bliver under 1,0, vil en endokrinolog eller læge sandsynligvis reducere din stofskiftemedicin, selvom dette gør dine symptomer værre.

b) TSH, FT4 (frit T4), FT3 (frit T3)
Mere informerede læger bruger et bredere udvalg af blodprøver end kun TSH. Selv når disse alle er testet, er det dog ingen garanti for, at du behandles korrekt. Ofte betragtes resultaterne af blodprøver som det ultimative vindue af sandhed om, hvad der sker i din krop. De misbruges ofte og fortolkes forkert af læger, der ikke er ajour med meget af den nye forskning, og som stadig holder fast ved forældede retningslinjer.

FT3 sporer forbedring af symptomer. FT3 er det eneste blodprøve, der bliver højere, når personens behandling begynder at løse symptomer. Der er ingen sammenhæng mellem TSH og FT4 og symptomforbedring overhovedet. Så en læge, der ser TSH og FT4 ser godt ud, kan fejlagtigt mene, at behandlingen er vellykket, selvom FT3 ikke er forbedret.

Laboratoriereferencer er populationsområder baseret på en sammenlægning af data fra mange patienter. Disse laboratorieområder er brede og afspejler ikke dine egne personlige, nødvendige intervaller. Unikke individuelle intervaller er mindre end halvdelen så brede som laboratorieområderne. Faktisk er en persons rækkevidde for FT3 eller FT4 typisk ca. 38% af de store populationsområder, der er vores blodprøver. Det er en betydelig forskel.

Forestil dig for eksempel, at har fået FT3 testet, og resultatet var 4,5 pmol / L, hvor referencen for FT3 var 3,3 – 6,6 pmol / L, det personlige sortiment for godt helbred kunne faktisk være 5,1 – 6,3 pmol / L, og at referencen skulle være inden for dette personlige udvalg af FT3 for at have det godt. Men selvfølgelig ved personen ikke, hvad den individuelle personlige reference er. Og personen føler sig stadig temmelig syg, men lægen er tilfreds med 4,5 FT3-resultatet og fortæller, at han/hun er korrekt behandlet, og han kan ikke foretage nogen ændringer for at hæve FT3 yderligere.

I bund og grund er det, at endda et FT3-resultat i mellemområdet af referencen ikke er godt nok for det individuelle individ.

Udelukkende blodprøver alene, viser ofte ikke, hvad der sker i patientens krop. De eneste ting, der faktisk indikerer, hvordan stofskiftehormonet fungerer i din krop, er:

Dine symptomer (og om de forsvinder) og dine tegn (som kropstemperatur, hjerterytme og blodtryk normaliseres).

Den bedste måde at kontrollere en behandlings succes er at fokusere på patientens symptomer og tegn, dvs. den kliniske præsentation (i medicinsk terminologi). Resultaterne af blodprøverne skal naturligvis ses, men lad dig ikke narre til at tro, at de viser, at du er ordentligt behandlet. På egen hånd gør de det ikke.  Det kan være en af ​​de største enkeltårsager til, at stofskiftepatienter ikke kommer sig.

Din læge øgede din stofskiftemedicin. Dog udviklede du symptomer på angst eller hurtig hjerterytme eller hjertebanken, da stigningen skete. Så din læge reducerede din medicin igen

Når dette sker, er det ikke fordi du får for meget medicin. Det er måske, at noget andet skal rettes.

a) Lavt kortisol
Hvis du har lavt kortisol, og din stofskiftemedicin øges, er det meget sandsynligt, at du får nogle ubehagelige symptomer. Du får muligvis hurtig hjerterytme eller hvad er føles som et dunkende slag i dit hjerte. Du kan måske føle dig ekstremt ængstelig og rodet eller endda irritabel. Din kropstemperatur stiger muligvis ikke som forventet. Du kan blive ekstremt træt. Svimmelhed på grund af lavt blodtryk kan også ske. Det kan være meget vanskeligt at sove. Du kan også føle dig kvalm eller have fordøjelsesproblemer, muligvis inklusive diarré. Symptomerne er forskellige hos forskellige mennesker. Men de er normalt ikke behagelige, og det er almindeligt, at en læge bare tror, ​​at dine hormoner har skylden.

Kortisol og stofskiftehormoner fungerer sammen
Det rette niveau af FT3 for et individ får kortisol til at fungere korrekt. Det korrekte niveau af kortisol for en patient får FT3 til at fungere korrekt. Kortisol og stofskiftehormoner er synergistiske.

Det er næsten umuligt at gætte, om du har høj eller lav kortisol – symptomerne kan være meget ens. Test af kortisol er vigtigt.

Det er også værd at være opmærksom på, at fixering af lav kortisol ikke altid kræver hydrocortison eller binyrebark. I stedet for bare at komme i gang med den korrekte behandling for dig, løses problemet med lavt kortisol. Undertiden kræves også andre tilgange.

b) Lavt vitamin B12 som er vigtigt for T4 til T3-konvertering og kan forårsage mange alvorlige symptomer, der overlapper hinanden
Hvis der er lav B12, kan din stofskiftemedicin muligvis ikke fungere godt nok. Det kan dog være den lave B12, der har skylden. Svækkende træthed er et af de største symptomer på lavt

Hvis du har taget supplement indeholdende B12 for nylig, vil testning af det ikke give et nøjagtigt resultat. Det er bedst at være ude af B12 i flere uger (måneder for at være sikker). Laboratorieområderne for B12 er meget brede og hjælper ikke med at beslutte, om B12 er lav.

c) Lavt folat
Folat er nødvendigt til mange formål, og det er meget vigtigt i methyleringssystemet. Folat fungerer dog også hånd i hånd med B12. Din B12 kan være ideel, men hvis folat er lavt kan du have alle symptomerne på lav B12. Så testning af folat er også vigtig.

d) Lavt jern eller ferritin
Lavt jern og ferritin er velkendt for at forårsage, at stofskiftebehandlingen mislykkes. Det kan være ekstremt vanskeligt at hæve doseringen af stofskiftemedicin i nærvær af enten lavt jern eller lavt ferritin. Symptomerne på lavt jern eller lav ferritin er mange og overlapper symptomer på hypothyreoidisme. Det er meget let at antage, at din medicin ikke fungerer, men at det virkelig er et lavt jern eller et lavt ferritinproblem. Træthed og generelle følelser af at være uvel er almindelige. Hjernetåge, angst og hurtig hjerterytme er også ofte til stede.

Så det er vigtigt at teste serumjern, ferritin og TIBC (for at kunne vurdere, hvor stort omfang der er at tage jerntilskud). Du skal være uden jerntilskud i en uge, før du tester jern og TIBC. For ferritin kan du fortsætte med at supplere.

e) Lavt vitamin D
Der er forbindelser mellem lavt vitamin D og hypothyreoidisme. Nogle af symptomerne på lavt vitamin D overlapper også hinanden med lavt stofskifteSå igen er det vigtigt at teste dette tidligt for ikke at blive forvirret under din behandling med hormoner.

Du kan være på den forkerte type medicin til netop dig
Dette er et verdensomspændende problem, og det sker så ofte. Størstedelen af ​​lægerne er uddannet til at tro, at T4 medicin er den eneste behandling, der nogensinde er behov for. De mener, at T4 altid konverterer til nok T3, og at denne konvertering ikke kan kompromitteres. Dette er en massiv mangelfuld antagelse. Lad mig give et par eksempler på, hvorfor dette simpelthen ikke er sandt.

Hvis en person har fået fjernet skjoldbruskkirtlen eller har fået radioaktiv jodbehandling eller har haft Hashimotos thyroiditis i mange år, vil de have mistet en del af eller hele deres skjoldbruskkirtel. Skjoldbruskkirtlen er det vigtigste organ til omdannelse af T4 til T3 i kroppen
T4 skal konverteres til nok T3, fordi T3 er det biologisk aktive stofskiftehormon. Det er T3, der forhindrer os i at være hypothyroide. T3 giver os energi og holder vores stofskifte kørende, så vi ikke tager for meget på i vægt. Tabet af skjoldbruskkirtlen vil ødelægge næsten 25% af evnen til at konvertere fra T4 til T3. Der er simpelthen ingen mulighed for at få denne konvertering tilbage igen, når du har mistet skjoldbruskkirtlen. Desværre fortsætter lægerne med at ordinere T4 til de mennesker, der har mistet denne konverteringsevne sammen med deres skjoldbruskkirtel. Uundgåeligt giver dette dem mangel på T3, og de har ofte symptomer på hypothyreoidisme.

Alt, der griber ind i evnen til at konvertere T4 til T3, er et problem for de mennesker, der kun tilbydes T4-medicin. Reverse T3 er en T3-blokering og forhindrer T3 i at fungere korrekt – det er en bremse på stofskiftet.

Der er flere forskellige slags stofskiftemedicin

a) Thyroid (NDT) product
Denne indeholder T4 og noget af den aktive T3. Da det indeholder T3, og T3 er hurtigvirkende og potent, skal NDT ofte tages 2-3 gange pr. dag for at sprede T3-indholdet over dagen, som kroppen normalt skulle gøre. Forholdet mellem T4 og T3 i NDT er fast og er ofte omkring 4 til 1. Fordelen ved NDT er, at det giver både T3- og T4-hormoner. Dette hjælper dem, der har konverteringsproblemer, og som har mistet noget eller alt thyroideavæv. Ulempen er, at forholdet mellem T4 og T3 er fast, og selv om dette faste forhold kan fungere godt for mange patienter, fungerer det ikke godt for alle.

b) T4 / T3-medicin kombinationsbehandling
T4 tages normalt en gang om dagen, og derefter tages 2-3 doser T3 i løbet af dagen – omtrent som NDT. Forholdet mellem T4: T3 kan naturligvis nu varieres, og dette kan gøre det muligt for personen at have mindre T4 og mere T3, hvis nødvendigt. Dette kan være meget nyttigt, hvis forholdet mellem T4 og T3 inden for NDT ikke er helt rigtigt for dig.

Din læge er muligvis ikke fuldt ud klar over alle de forviklinger, der er forbundet med, hvordan stofskiftet fungerer 

a) Stofskiftehormon fungerer hånd i hånd med kortisol
Kortisol gør det muligt for stofskiftehormonet at have sin rette virkning. Stofskiftehormon gør det muligt for kortisol at have sin rette virkning. Hvis en person med kræft i skjoldbruskkirtlen medicindoseringsdosis hæves, men kortisol ikke er høj nok, kan konsekvensen være, at adrenalin får kompensation. Dette medfører ubehagelige symptomer på angst og hurtig hjerterytme samt andre uønskede effekter. Det vil sandsynligvis også efterlade dig med hypothyroide

b) Tilføjelse af mere medicin (T4 eller NDT eller endnu mere T3) hæver nogle gange faktisk ikke FT3
TSH sænkes ofte, når der tilføjes stofskifteNedre TSH bevirker, at der produceres færre deiodinaseenzymer i vores celler. Disse enzymer er nødvendige for at konvertere T4 til T3. Så ved at sænke TSH kan det sænke konverteringsfrekvensen. Det er almindeligt, at personen efter en forøgelse af al medicin (endda tilsætning af lidt T3) føler personen en øjeblikkelig forbedring, kun for at dette forsvinder efter nogle dage på grund af sænkningen af ​​TSH. I dette tilfælde skal medicinen øges yderligere for at øge FT3. Nogle gange skal balancen mellem T4 og T3 justeres, så der er mere T3 i personens medicin, og muligvis mindre T4.

Desværre fortæller mange læger bare, at det ikke var nødvendigt at hæve medicinen, eller at, som de mistænkte, at tilføjelse af ekstra T3 ikke var det, du havde brug for! Faktisk var det nøjagtigt, hvad du havde brug for, men de forstod ikke nok til at følge med hverken yderligere test eller en mere informeret brug af stofskiftemedicin.

Din diæt kan udløse nogle problemer, der forstyrrer behandlingen

a) Vitaminer, mineraler og andre problemer
Hypothyreoidisme er notorisk forbundet med lave næringsstoffer som vitamin B12, vitamin D og jern. I nogle tilfælde er dette simpelthen fordi en person, med stofskifteproblemer, ikke kan absorbere næringsstoffer i same grad, som de gjorde, da de var sunde. Maven og tarmen er lavet af celler. Da alle dine celler er hypothyroide, fungerer fordøjelsessystemet også mindre effektivt, end det plejede at gøre. I andre tilfælde, fordi patienten kæmper med vægtproblemer, kan de muligvis have begrænset deres diæt noget og gjort det mere sandsynligt for dem at udvikle mangler og / eller blodsukkerspørgsmål. Test af essentielle næringsstoffer som B12, Folat, D-vitamin og serum Jern og Ferritin er altid en god idé. Vær dog opmærksom på, at din læge bare siger, at dine resultater er normale – se punkt 2 tidligere i denne artikel for mere information om dette emne.

Hvis du er bekymret over et vægtproblem, vil jeg være forsigtig med bare at fjerne kulhydrater fra din diæt for at tabe sig. Dette kan føre til lavt blodsukker og du kan føle dig endnu mere syg, end det du startede med. Generelt skal du prøve at søge hjælp fra en kompetent ernæringsfysiolog / diætekspert, der kan hjælpe dig med at opretholde et godt indtag af essentielle næringsstoffer og energi, der leveres fra mad.

b) Allergener og autoimmune reaktioner
Diæt kan også være medvirkende til at reducere allergener og kan i nogle tilfælde bidrage til at reducere autoimmune reaktioner (via anti-autoimmune diæter). Jeg vil ikke skrive mere om dette, da der er masser af oplysninger derude på Internettet og i nogle meget gode og velkendte bøger.

Kønshormoner er ubalancerede eller lave, eller et andet problem er på arbejde
Nogle gange, når det grundlæggende er blevet grundigt udforsket, og du ved, at du har den rette behandling for dig, kan det være nødvendigt at se på andre årsager til eventuelle resterende symptomer.

Du har måske fået at vide, at der ikke er noget andet, der kan gøres!
Dette er sket for mange patienter, der kommer til lægen for at få hjælp. Det skete også for mig!

Da jeg ramte bunden, og følte, fik jeg at vide, at jeg skulle leve med mine symptomer resten af mit liv. Jeg fik at vide, at der ikke var noget andet, der kunne gøres. Min endokrinolog fortalte mig, at jeg simpelthen skulle acceptere, at det var, hvad mit liv var fra nu af.  Det var forkert information, der kunne have fordømt mig for resten af ​​det, der godt kunne have været et kort liv.

I bund og grund er der altid  en gyldig grund til, at stofskiftemedicin ikke fungerer godt og efterlader dig med symptomerne. Det er ikke sådan, at stofskiftemedicin ikke virker for dig af en eller anden grund”, eller at “du er en kompleks sag”. Det er bare det, at din læge ikke har fundet ​​årsagen.

Dette er grunden til, at jeg er overbevist om, at enhver stofskiftepatient skal være hans eller hendes egen talsmand
Patienter er nødt til at lære nok og kende nok til at argumentere for sig selv og sætte sig selv  ‘i førersædet’,  når de håndterer deres helbred. Ved at sidde i førersædet mener jeg, at de ved nok til at diskutere deres situation med deres læge og forhåbentlig påvirke dem til at gøre det rigtige. Hvis dette ikke er muligt, ved i det mindste du som patient, at du er nødt til at skifte læge.

Det er risikabelt bare at overlevere dit helbred til din læge og blot forvente, at de ordner dig. Det kan fungere i nogle tilfælde, men ofte gør det bare ikke.

Nogle gange kan det være en kamp at blive frisk. Jeg ved dette fra langvarig personlig oplevelse. Det tog mig 10 år at komme mig efter forkert behandlet hypothyreoidisme. Det tog mig flere år at komme i form igen. Jeg mistede alle mine tredive og tidlige fyrreår på grund af den forkerte behandling. Jeg mistede også min karriere. Desuden har de personlige omkostninger på grund af beskadigede forhold til tider været utålelige at bære. Jeg vil ikke, at det skal ske for andre!

Om Paul Robinson
Paul Robinson er en britisk forfatter og talsmand for stofskiftepatienter. Fokus for hans bøger og arbejde er at hjælpe patienter med at komme sig efter hypothyreoidisme. Paul blev syg af hypothyreoidisme i slutningen af ​​tyverne og var efterhånden i stand til at komme sig ved hjælp af T3 Liothyronin. Han har skrevet 3 bøger og har akkumuleret et væld af viden om skjoldbruskkirtlen og binyredysfunktion. Bøgerne udgør nu ‘Recovering from Hypothyroidism series’ og er tilgængelige på Amazon og fra andre internetbøgerhandlere.Han er nu tres, har skrevet 3 bøger:  Gendannelse med T3 ,  CT3M-håndbogen og  Thyroid-patientens manual.
https://paulrobinsonthyroid.com/

Kilde:
https://hypothyroidmom.com/
Oversat til dansk af Anett Kromann
Med tilladelse af Dana Trentini
Udgivet 24.08.2020

 

Uddag fra Paul Robinsons bøger:

Jeg er ikke en professionel forfatter. Jeg er heller ikke en læge, en medicinsk forsker eller en biokemiker. Jeg er simpelthen en mand, der har set sit liv afsporet af sygdom i skjoldbruskkirtlen, og på samme tid lidt for mange års ineffektiv behandling med stofskiftehormonet T4, kendt som T4 medicin.

Jeg formåede til sidst at genvinde mit helbred og få mit liv tilbage gennem forskning, beslutsomhed og indsats med andre behandlinger.

Den kritiske del af min helbredelse indebar brug af et tilgængeligt, sjældent ordineret skjoldbruskkirtel hormon, mest kendt gennem sin forenklede navn T3. Det korrekte navn på dette naturligt produceret hormon er triiodothyronin og dens syntetiske modstykke kaldet Liothyronin. T3 er den biologisk aktive form af stofskiftehormon, og på celleniveau er T3 det stofskiftehormonet, der holder os raske.

Under min helbredelsesproces lærte jeg at bruge medicinen T3 på en forsvarlig og sikker måde. Mange læger har lært, at det kun er nødvendigt med medicinering af Eltroxin, og mange vil ikke udskrive T3 medicin. For nogle patienter med skjoldbruskkirtelsygdomme kan det være det eneste hormon, der gør det muligt for dem at genvinde helbredet. Nogle læger frygter også brugen af T3, fordi de fejlagtigt tror, at det skaber problemer, såsom høj puls eller osteoporose. T3 kan forårsage problemer, som alle thyreoideahormoner kan, men altid forårsaget af overdosering eller misbrug.

En anden medicinsk myte er, at blodprøvetagning af stofskiftehormoner altid viser den aktuelle hormonelle aktivitet. I virkeligheden måler prøven kun niveauet af stofskiftehormoner, der cirkulerer i blodet og giver ingen indsigt i effektiviteten af de stofskiftehormoner, der er inde i vores celler.

Det er disse myter og manglen på en bredere vifte af tilgængelige behandlinger med stofskiftehormoner, som forviser tusindvis af stofskiftepatienter til en permanent helvede af hypothyroidisme symptomer. Behandling med T3 alene er undertiden nødvendig, fordi nogle problemer kan opstå på celleniveau, så anden slags stofskiftemedicin ikke kan rette det. I mit eget tilfælde var T3 min redning.

Dette er udtalt af Paul Robinson på hans blog den 18.06.2014

 

Mine problemer forårsaget af sygdommen

Jeg blev diagnosticeret med Hashimotos Thyroiditis, da jeg var omkring 30 år. Jeg fik ordineret syntetisk T4 medicin, og lægerne fortalte mig, at det ville kurere alle mine symptomer, men symptomerne fortsatte. Jeg nåede endelig til et punkt i min sygdom, hvor jeg fik lavt stofskifte og binyreinsufficiens. Jeg havde mistet over en tredjedel af min kropsvægt og jeg besvimede på grund af lavt blodtryk. Jeg var næsten lammet og sov 4-6 timer i løbet af dagen, bortset fra at jeg også sov om natten. Jeg kunne knap nok gå oprejst og at gå op ad trappen var svært. Min karriere var tabt, og på mange måder var det meget hårdt for min familie.

Under min sygdom fik jeg syntetisk T4 medicin i omkring seks år, mens mit helbred fortsat forværredes. Medicinen helbredte ikke mine symptomer, men mine blodprøver TSH, FT4 og FT3 blev forbedret og var alle indenfor laboratoriets referenceramme.

Til sidst stoppede jeg behandlingen med syntetisk T4 og jeg fik lov at prøve medicinen T3 (Liothyronin). Da T4 ikke virkede alene, blev der ordineret syntetisk T4 sammen med  T3. Ingen af disse alternative behandlinger kurerede mine symptomer, selvom niveauet af alle mine blodprøver så perfekte ud.

Jeg havde følgende symptomer:

 

  • Træthed
  • Svaghed
  • Tør hud
  • Tørt hår
  • Fordøjelsesproblemer

 

Jeg kunne ikke tænke klart og havde for lavt blodtryk

I begyndelsen af min sygdom blev jeg overvægtig, men da binyreinsufficiens blev en del af mit problem, tabte jeg vægt, blev svagere og begyndte at besvime. Da jeg endelig fik T3, begyndte jeg at få det bedre, men det tog mig tre år at begynde at lære at bruge T3 korrekt. I alt tog det mig 10 år at komme mig, fra starten af min hypothyroidisme.

Jeg mistede et årti af mit liv, da mine børn var små. Det tog mig så endnu 10 år til at reflektere over og være i stand til at kommunikere mine oplevelser med T3, og at T3 kan anvendes sikkert og effektivt. Mit udgangspunkt var videnskab og anvendt forskning. Jeg har viet al min opmærksomhed til studiet af endokrinologi og til at søge forståelse af, hvordan thyreoideahormonet T3 rent faktisk virker i kroppen. Jeg brugte disse undersøgelser for at finde ud af, hvordan jeg skulle få det bedre med min sygdom i skjoldbruskkirtlen, og dette arbejde har ført mig til at skrive min bog.

Meget lidt synes at have ændret sig i behandlingspraksis i årenes løb, siden jeg første gang blev diagnosticeret med problemer i skjoldbruskkirtlen.

De menneskelige omkostninger ved disse langsomme fremskridt er store. Jeg har brugt flere år på diverse internetfora og jeg har ofte fået fortalt hjerteskærende historier. På grund af dette er jeg nu meget mere opmærksom på, hvordan sygdom i skjoldbruskkirtlen påvirker livet for mange mennesker.

Det er uacceptabelt – noget skal ændres. De fleste af disse ændringer er enkle, fordi de er behandlinger, der allerede eksisterer. Andre ændringer kan være mere vanskelige. Det er vigtigt, at i tilfælde, hvor patienter ikke responderer på traditionel behandling at forstå, at blodprøver ikke er det eneste værktøj, der kan anvendes. Patientens historie, symptomer og forskellige smerter kan være meget mere afslørende for, hvad der foregår med hensyn til skjoldbruskkirtlen. Jeg er især interesseret i at arbejde med lægen, hvis det overhovedet er muligt, fordi jeg tror, at en langsigtet, bæredygtig forandring kun kan opnås indefra den medicinske profession. Jeg vil gerne tale med en læge, der ønsker at tale med mig.

Mit håb er, at læger og stofskiftepatienter kan finde oplysninger i min bog og på min hjemmeside af værdi, og at det kan være en del af revolutionen i behandlingen af stofskiftepatienter så desperat har brug for og fortjener.

Paul Robinsons hjemmeside: http://recoveringwitht3.com/

Paul Robinson har efterfølgende skrevet 2 bøger mere:

‘CT3M-håndbogen’ er en ledsagende bog til ‘Recovering with T3’.

‘CT3M-håndbogen’ beskriver, hvordan forfatteren kom sig fra alvorlige problemer med lavt cortisol ved at udvikle denne innovative og enkle tilgang kaldet Circadian T3-metoden (CT3M), som understøtter kroppen som naturen tilsigter.

Stofskiftepatienter har ofte symptomer forbundet med lavt kortisol. Disse kan omfatte: alvorlig træthed, lavt blodsukker, ømhed / smerter, svimmelhed, dårlig reaktion på stofskiftehormoner, angst, svingende kropstemperatur, forstyrrelser i fordøjelseskanalen, allergier, kvalme, lavt blodtryk – for blot at nævne nogle få.

Stofskiftehormoner fungerer ikke korrekt, hvis binyrerne ikke producerer en tilstrækkelig mængde cortisol. Følgelig kan symptomer på hypothyreoidisme fortsat være til stede, medmindre nogle lave kortisolproblemer er løst, selvom niveauerne af stofskiftehormon er blevet korrigeret.

Symptomer på lavt cortisol ser ud til at være på epidemiske niveauer blandt stofskiftepatienter. Forfatteren forklarer, hvorfor dette kan være, og hvorfor hypocortisolism (lavt cortisol) ofte kan være til stede, når en stofskiftepatient tager sin medicin.

Circadian T3-metoden (CT3M) er en tilgang til at bruge T3 eller NDT (Thyroid), der efterligner den naturlige rytme af vores stofskiftehormoner og hjælper med at korrigere cortisolniveauer. CT3M er blevet brugt af tusinder af stofskiftepatienter, siden forfatteren først introducerede det i sin første bog ‘Recovering with T3’.

‘Gendannelse med T3’ giver en masse vigtig information om brugen af ​​T3 korrekt. At læse ‘Gendanne med T3’ inden du læser ‘CT3M-håndbogen’ ville give enhver læser den bedst mulige information.

Bogen har et forord af Dr. Sarah Myhill, der dette at sige:
“Bogen giver enhver stofskiftepatient ledetrådene, reglerne og vigtigst af alt: tilliden til at identificere underliggende hindringer for at genvinde deres helbred og justere deres dosering af stofskiftehormoner til et individuelt tilpasset regime. Pauls opmærksomhed på detaljer er uden sidestykke. Desuden ser han uden for enkle hormonproblemer til de mange andre kost- og livsstilsændringer, som er så vigtige for langvarig sundhed. Jeg vil anbefale denne bog til enhver patient med udiagnostiserede sundhedsmæssige problemer eller diagnosticeret hypothyreoidisme, men som ikke har reageret på standard monoterapi med thyroxin (T4 medicin). ”


‘Thyroid Patient Manual’ er en praktisk, letlæselig bog, som giver en fremragende ressource for mennesker, der prøver at forstå og komme sig ved hypothyreoidisme (lavt stofskifte).

‘Thyroid Patient Manual’ er forfatterens seneste bog. Det kan dog godt være værd at læse denne bog først, før du fortsætter til de andre, da den giver et solidt fundament på hypothyreoidisme og behandling. Bogen bruger vigtig nyere forskning og vil sandsynligvis tilføje ny viden og indsigt til endda de stofskifttepatienter, der allerede er godt inde i emnet.

Bogen dækker alle de vigtigste behandlingsmuligheder for stofskiftehormoner, herunder T4 (Levothyroxin), NDT (Thyroid), T3 (Liothyronin) og alle kombinationer.

Det er rettet mod patienter, der har mistanke om, at de har lave niveauer af stofskiftehormon, de, der lige er blevet diagnosticeret og begynder behandling, og de, der allerede er i behandling, men stadig har det dårligt.

Der præsenteres en række trin, der er let at gribe til, og som indeholder information om stofskifte- og binyrehormoner, diagnose af hypothyreoidisme og valg af den rigtige behandling. Det forklarer, hvorfor de med Hashimotos thyroiditis eller de som har haft thyroidektomier ofte oplever, at konventionel behandling efterlader dem med resterende symptomer. Alle de almindelige problemer, der kan komme i vejen, diskuteres sammen med deres løsninger. Det stemmer overens med nylige forskningsundersøgelser om diagnose og behandling af skjoldbruskkirtlen og henviser til mange af disse gennem hele bogen.

Det dækker alle de almindelige problemer, der forstyrrer succes med stofskiftebehandling, herunder mineral- og vitaminmangel, lavt kortisol og mange andre problemer.

Det er en manual, så det er meget specifikt om ideelle niveauer for testresultater og niveauer, hvor der er en bekymring.

Kapitlerne i ‘Thyroid Patient Manual’ er skrevet i en sekvens, der er designet til at hjælpe en patient med at bevæge sig fremad ved hjælp af den bedste række trin for at komme sig. Bogen er designet til at hjælpe stfskiftepatienter med at komme sig efter hypothyreoidisme så hurtigt som muligt.

Bogen er uhyre praktisk, let at læse og absolut fuld af vigtige oplysninger for den velinformerede stofskiftepatient (hvoraf mange er nye for mange stofskiftepatienter).

‘Thyroid Patient Manual’ giver dig de nødvendige værktøjer til at få en vis kontrol over dit helbred og være i stand til at arbejde produktivt med din læge, så du kan genvinde dit helbred så hurtigt som muligt.

Bemærk: Denne bog erstatter ikke nogen af ​​de to foregående bøger (‘Recovering with T3’ og ‘The CT3M Handbook’), som er vigtige at læse for dem, der prøver at bruge T3-stofskiftehormonet sikkert og med succes.

Med udgivelsen af ​​’The Thyroid Patient Manual’ udgør Paul Robinson hypothyreoidisme bøger nu en komplet serie (‘Recovering from Hypothyroidism series’).

Alle bøger fra Paul Robinson er tilgængelige fra internetboghandlere, inklusive Amazon.

Kilde:
Paul Robinson Uddrag af bøgerne oversat
fra den svenske Sköldkörtelforening af J. Thisted
og fra Paul Robinson blog af Anett Kromann
Den øverste artikel af Paul Robinson er oversat til dansk af
Anett Kromann fra Hypothyroid Mom – med tilladelse
fra Dana Trentini og er udgivet 6.05.2020
https://hypothyroidmom.com/
Udgivet 13. 08.2014
Opdateret 6.05.2020

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »