Fibromyalgi – et medicinsk mysterium
Dr. John C Lowe – Diplomate: American Academy of Pain Management

I dag, når patienter klager til deres læger, over at de lider af kronisk udbredt smerte og unormal ømhed, vil diagnosen, de normalt får være “fibromyalgi syndrom.” Lægerne fortæller som regel patienterne at:

 

“Vi ved ikke, hvad der forårsager denne sygdom, behandlinger fungerer ikke godt, du er nødt til at lære at leve med det.”

 

De fleste patienter vil bare ikke leve med det. De prøver forskellige behandlinger, hvoraf ingen, fungerer godt nok. Nogle bruger antidepressive, andre smertestillende. Forskerne fortæller os, at patienterne oftest siger at de to behandlinger i det mindste gør deres symptomer mere tålelige; Andre behandlinger er massage og kiropraktik. Mange patienter tager også kosttilskud, det siges at det får dem til at føle sig bedre tilpas, men ikke godt nok.

I næsten fyrre år, har de fleste fibromyalgi forskere gentagne gange sagt, at de ikke kender årsagen til fibromyalgi. De siger også offentligt, at de aldrig har kunnet kurere en patient, og at de intet medicin har at tilbyde. Vil smertestillende piller reducere sværhedsgraden af nogle patienters symptomer? Oftere vil smertestillende få patienternes symptomer til at forværres så de stopper med at tage det.

Disse forskere udtaler sig ofte i tidsskrifter, på faglige konferencer, og ved offentlige præsentationer. Hver gang de gør det, ignorerer de en hel del beviser, der peger direkte og endegyldigt, på den vigtigste underliggende årsag til fibromyalgi. Denne årsag er for lidt stofskiftehormon i patienters kroppe. Det mangelfulde stofskiftehormon skyldes to forhold.

 

 1. Den første er en udiagnosticeret eller underbehandlet mangel på stofskiftehormon
 2. Det andet er modstanden af patienternes væv over for stofskiftehormonerne. “modstand” betyder, at patienternes væv behøver højere end “normale” mængder af hormon for at opretholde en normal metabolisme (omdannelse)

 

Flere faktorer i tillæg til mangelfuld stofskiftehormon-regulering, komplicerer mange patienters vilkår. De fire mest almindelige er ernæringsmæssige mangler, en usund kost. Nogle patienter har også mangler eller ubalancer i andre hormoner, såsom cortison, østrogen og progesteron.

 

Hvordan ved vi ved nu, at for lidt stofskiftehormon er den væsentligste årsag til fibromyalgi

Fordi vores to nye undersøgelser giver de endelige brikker i puslespillet. Med disse brikker på plads er det bevist at for lidt stofskiftelhormon er den vigtigste underliggende årsag til fibromyalgi, som vises i det tekniske dokument på http://www.fibromyalgiaresearch.org  (NB: Denne hjemmeside for øjeblikket offline)

I denne korte artikel, vil jeg ikke forsøge at forklare dette nærmere. Min grund til at denne artikel er en kortere udgave er, at forklaringen er yderst kompliceret. Denne undersøgelse er foretaget så læger, medicinske forskere og nysgerrige patienter kan se, at mit argument er sandt, at det argument i sig selv er gyldigt, og at den samlede dokumentation faktisk er uanfægtelig. Her præsenteres det evidensbaserede bevis, som de fleste fibromyalgi forskerne helt har ignoreret. Og fordi de har ignoreret de beviser, har de undladt at forstå karakteren af, og løsningerne på fibromyalgi. Jeg stoler på, at de fleste patienter og læger der fordomsfrit ser på beviserne helt klart vil se en tragisk historisk kendsgerning.

Andre fibromyalgi forskere har gennem deres studier i over fyrre år, uforvarende afdækket den hellige gral af fibromyalgi; endnu i alle de 40 år, har de ensartet undladt at indse, hvad de fandt. De har undladt at erkende, hvad beviserne tvinger fordomsfri enkeltpersoner til at forstå- at problemet med fibromyalgi er løst.

Beviset

Beviset for at for lidt stofskiftehormon er den vigtigste årsag til fibromyalgi falder i fire kategorier. Disse er:

 1. Symptomer
 2. Undersøgelser af stofskiftets blodprøver
 3. Objektivt verificerede anormaliteter, blandt patienterne
 4. Af størst betydning for patienter er kliniske forsøg med hormon behandling (medicinen Thyroid)

Fibromyalgi patienternes symptomer er nøjagtig de samme som for patienter, der har hypothyreose (lavt stofskifte) og den  “perifere” form for thyreoidea-hormon modstand. Mange medicinske forfattere har omtalt dette.

Symptomer, fibromyalgi forskere kalder “associerede symptomer” på fibromyalgi.
Disse symptomer, er også klassiske symptomer på hypothyroidisme og perifer stofskiftehormon modstand;

Typiske symptomer på fibromyalgi
Udbredt smerte
Unormal ømhed
Kronisk træthed
Stivhed
Depression
Dårlig hukommelse og koncentration
Angst
Kuldeintolerance
Forstyrrelser i tarmen
Intolerance overfor motion
Søvnforstyrrelser
Følelsesløshed/prikken
Tør hud, hår og slimhinder
Hovedpine

 Undersøgelser af blodprøve-resultater

En stor procentdel af fibromyalgi patienter har høje antistoffer. En betydelig procentdel af kvindelige patienter med høje antistoffer, men "normal" TSH og skjoldbruskhormon-niveauer, har kronisk, udbredt smerte, der ofte diagnosticeres som "fibromyalgi". Fibromyalgipatienter som gruppe har også en høj forekomst af skjoldbruskkirtel testresultater som viser "primære" og "central" hypothyroidisme.

Ved primær hypothyroidisme, skyldes skjoldbruskkirtel hormon manglen en fejl i skjoldbruskkirtlen, kirtlen er ude af stand til at producere nok skjoldbruskkirtel hormon.

Ved central hypothyroidisme, producerer patientens skjoldbruskkirtlen for lidt hormon af en anden grund:
Fejlen kan skyldes en af de to strukturer i hjernen, der regulerer skjoldbruskkirtlen (enten i hypothalamus eller i hypofysen). Som et resultat, vil skjoldbruskkirtlen ikke danne den optimale mængde skjoldbruskkirtelhormoner.

 

Forekomsten af primær hypothyroidisme i den almindelige befolkning er 1% til-5%.
Blandt fibromyalgi patienter, er den rapporterede forekomst 10% til-24%.

Den anslåede forekomst af central hypothyroidisme blandt fibromyalgi patienter er omkring 250.000 gange højere end i den almindelige befolkning.

 

Kliniske forsøg med hormonbehandling

De fleste fibromyalgi patienter og deres kooperative læger ønsker hovedsageligt at vide én ting:

Har vi en effektiv behandling? Svaret er ja, selv om de fleste fibromyalgi forskere fuldstændig har ignoreret de undersøgelser, der viser, hvad den effektive behandling er.

 

Resumé

Kan lavt stofskifte være hovedårsagen til fibromyalgi? Svaret er et rungende ja!

Denne konklusion er imidlertid, trods sin granithårde logiske og videnskabelige forbindelse, som alle videnskabelige konklusioner, en formodning.

Kilde:
http://www.thyroiduk.org.uk
Udgivet 15.08.2014
Opdateret 20. november 2016


Stofskiftemedicinen Thyroid - Den mest oversete behandling for fibromyalgi
Dr. Starr er "Diplomate af American Board of Pain Medicine" og er licenseret af "Arizona State Board of Homeopathic and Integrated Medicine Examiners". Han har studeret med præsident Kennedys berømte smerte specialist Hans Kraus, MD, og Lawrence S. Sonkin, MD, berømt endokrinolog på New York Hospital - Cornell Medical Center. 

Dr. Starr har besluttet at revidere sine kroniske smertepatienters medicinske historie, symptomer og fysiske fund, til omsiggribende hypothyroidisme (lavt stofskifte). Forsøget blev udført på 162 voksne patienter.

 

Følgende er at læse i Dr. Starrs bog på side 24-25;

De fleste kroniske smerter er blot et symptom på et langt større problem, som tegner sig for størstedelen af fibromyalgipatienters sygdomme. Problemet er hypothyroidisme (lavt stofskifte). I den indledende undersøgelse, var mange af Dr. Starrs patienters klager og fysiske fund i overensstemmelse med hypothyroidisme.

 

De fysiske tegn:

 • Moderat myxedema (hævelse) i de øvre og nedre ekstremiteter med meget tør hud
 • Hænder og fødder er kolde og klamme at røre ved
 • Neglene er gulnet og rillet
 • Tørt hår
 • Lateral udtynding af øjenbryn
 • Forsinkede reflekser i anklerne
 • Diffuse ømme punkter og triggerpunkter i alle muskler

 

En liste af symptomer som disse var reglen snarere end undtagelsen blandt kroniske fibromyalgipatienter. Hver enkelt af disse symptomer er opført i

Dr. Starrs artikel 300 + Hypothyroidisme Symptomer.

Stofskiftehormoner er nødvendige for hver eneste celle i kroppen for en velfungerende krop, derfor kan en lav skjoldbruskkirtel-funktion, påvirke hundredvis af kropsfunktioner.

 

Medicinen Thyroid i behandling for fibromyalgi

Dr. Mark Starr opdagede, at medicinen Thyroid til lavt stofskifte, var en effektiv behandling til patienternes kroniske smerter. Endnu mere overraskende er det, at Thyroid forbedrede symptomerne dramatisk, i forhold til kunstig T4 medicin (Eltroxin og Euthyrox).

Dr. Starr har hørt mange historier om læger der nægter at ordinere Thyroid, selv om deres patienter lider af invaliderende symptomer på deres nuværende syntetiske medicin. Kan det virkelig undre nogen, at så mange syge lider af kroniske smerter?

 

Lavt stofskifte og fibromyalgi

Dr. Joseph Mercola interviewede pioneren Dr. John Lowe angående sammenhængen mellem thyreoidea sygdom og fibromyalgi. (se video nederst på siden).  

Dr. Mercolas artikel "The Simple Fibromyalgi threatment", bliver næsten altid overset, den er et must read.

 

Han skrev;

Det er interessant, at utilstrækkelig tilførsel stofskiftehormon er en af de primære underliggende faktorer hos mange patienter med fibromyalgi. 

 

Dr. Lowe forklarer:

Jeg har en forudgående uddannelse som forsknings-psykolog og var i stand til, at uddanne og hverve læger til forskerholdet. Det var et forskerteam, indtil det til sidst blev en non-profit organisation kaldet Fibromyalgi Grundforskningsfond. For syv eller otte år siden, blev der givet en præsentation af Fibromyalgi Coalition International.

Da jeg gav min præsentation, begynde folk at sige, Dr. Lowe, du har brugt ordene "integrative metaboliske behandlingsformer" til at lette fibromyalgi patienter for kronisk træthed?

Der sker så bare det, at hver eneste en af de - på det tidspunkt, (overvejende alternative læger) - har sagt nøjagtig det samme. Gennem deres personlige, kliniske erfaringer, var de kommet til samme konklusion, som vi kom frem til.

Hvis de nævnte læger fokuserede på metabolske integrative behandlingsformer, ernæringsmæssige mangler, anti-inflammatorisk kost, motion, ned/udtrapning af medicin der hæmmer metabolismen, og muligvis behandling af kortisolmangel, få balance i kønshormoner, samt behandling af omtalte patienter med en effektiv stofskiftehormonbehandling. Da ville patienterne få det bedre. 

Dr. Lowe konkluderede det samme som de alternative læger havde oplevet i deres konsultationer, men Dr. Lowes erfaringer var baseret på strenge videnskabelige tests. Deres erfaring var baseret på den intuition og visdom, der kommer af at lytte til patienterne og arbejde med dem.

Kilde:
Hypothyroid mom
Uddrag frit oversat af Anett Kromann
Udgivet 15 august 2014
Opdateret 10. marts 2019

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »