Nu omfatter en fransk Levothyrox undersøgelse også uagtsomt manddrab

 

Nu omfatter en fransk Levothyrox undersøgelse også uagtsomt manddrab
Merck sagen i Frankring

Den nye Levothyrox opskrift har siden 2017 været kontroversiel.

Den franske undersøgelse af en ny og omdiskuteret opskrift på stofskiftepræparatet Levothyrox er nu udvidet til også at omfatte en sigtelse for uagtsomt manddrab eller mord efter at en kvinde er død.

Marseilles offentlige anklager, Xavier Tarabeux bekræfter at en kvinde forbundet med sigtelsen døde 30. november 2018.

Hidtil havde sagen ellers kun drejet sig om sigtelsen ”at bringe liv i fare”.

David-Olivier Kaminski, Paris-baseret advokat, der styrer de 200 sagsøgeres lod i sagen, sagde:

”Dette er virkelig et vendepunkt i sagen. Især visse politikere har sagt, at dette ikke var en krise relateret til helbredsanliggender og havde talt ofrenes klager ned”.

”I virkeligheden, ser det nu ud til at sigtelsen nu fokuserer på sandsynligheden for at den nye Levothyrox kan have – uagtet – forårsaget dødsfald.”

Han tilføjede: ” Dette lagde et nyt lag på sagen; et tungtvejende ét, og en reel helbredskrise. Endelig, tror jeg at de offentlige myndigheder bliver nødt til at tage sagen og klagerne i betragtning med en høj grad af seriøsitet.”Det er meningen at medicin skal helbrede, men her skabte den nye opskrift på Levothyrox ubalancer og skadede folk og deres fysiske tilstande. Denne sag åbenbarer reelle skader og vi finder nu ud af at det er sandsynligt at et dødsfald er sket på grund af denne medicin.

”Situationen udvikler sig på et dybt niveau for denne sags alvorlighed. Vi må stole på de retlige processer, så ledes at, hurtigst muligt, hver enkelt involveret persons ansvar kan blive vurderet og de, der er kommet til skade, kan få erstatning.”

Levothyrox produceres af medicinalgiganten Merck. Tidligt i 2017 blev en ny opskrift på medikamentet frigivet og hen over sommeren det år begyndte der at indløbe rapporteringer om at det for nogle patienter ikke længere var effektivt.

I oktober 2017 bestilte sundhedsminister Agnes Buzyn 130.000 æsker af den ”gamle opskrift” som opfølgning på e undersøgelse – halvdelen af disse blev udsolgt på to dage.

Alligevel, har Merck hele tiden hold fast i at den ”nye opskrift” essentielt er medicinsk identisk med den gamle og at de foretagne ændringer ikke ville kunne forårsage de problemer som de berørte patienter påstå at være berørt af.

Det franske svar på Sundhedsstyrelsen, ANSM, har også bekræftet den ”gode kvalitet” af medikamentet på trods af fortsatte klager fra patienter og sagen anlagt af l’Association Française des Malades de la Thyroïde (Den franske patientforening for stofskiftepatienter).

OBS! Det er fransk medicin – ikke dansk – men ifølge Merck er medicinen identisk med vores Euthyrox

Kilde:
https://www.connexionfrance.com

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »