Information om forkortelser og vores stofskiftemedicin  og  andet

 

Hvad er kombibehandling?

Eltroxin eller Euthyrox, eller Tirosint er syntetiske T4 hormoner. Hvis din krop ikke kan omdanne T4 til T3, hvilket er det hormon, dine celler skal bruge for at styre dit stofskifte, kan du få tilskud af syntetisk T3, Liothyronin, eller medicinen Thyroid. Dette kaldes kombi-behandling og kan udskrives af alle læger i DK. Der findes intet på dansk omkring Liothyronin T3, men se information fra Norge her:   Information her


Hvad er Thyroid?
Thyroid er animalsk udvundet stofskiftemedicin, indeholdende hormonerne T3 og T4:   Information her


Kan jeg få Thyroid uden udleveringstilladelse?
Ja, det kan du, informationer findes  Information her


Mulige forkortelser:

Brugte forkortelser for Liothyronin T3 = LIO
Brugte forkortelser for Thyroid = THY
Brugte forkortelser for lavt stofskifte = LS
Brugte forkortelser for højt stofskifte = HS
Brugte forkortelser for Endokrinolog = Endo
Brugte forkortelser for Sundhedsstyrelsen =  SST – hedder nu Lægemiddelstyrelsen
Brugte forkortelser for Læge Carsten Vagn Hansen = CVH


Jeg får Eltroxin? Jeg er meget træt, har ondt i mine led og kan næsten ikke huske mere?

Måske kan du ikke tåle Eltroxin eller Euthyrox. Der findes mennesker, der er blevet mere syge, fordi de nye tilsætningsstoffer, der blev tilsat i 2009 og for Euthyrox i 2020, kan give uhensigtsmæssige bivirkninger. Måske skal du tale med din læge om at skifte til fx. Tirosint, eller tale med din længe om kombibehandling eller det animalsk udvundne stofskiftehormon Thyroid.  Information her


Jeg har fået taget blodprøver i forbindelse med mit lave stofskifte. Min læge siger, at de ser fine ud?

Du kan finde dine blodprøver her på sundhed.dk under laboratoriesvar. Du skal bruge din nem-ID


Når jeg læser referencetal på blodprøver taget forskellige steder i Danmark er de ikke ens. Hvorfor?

Referencetal er grundlæggende gennemsnitstal, baseret på måling af en gruppe mennesker. Ud fra det fastlægger de forskellige laboratorier deres referencetal, modificeret i forhold til analysemetoder, apparatur m.v.


Jeg har fået recept på Thyroid. Hvordan søger man udleveringstilladelse og tilskud?

Din læge kan gå ind på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. Der er en formular, hvor din læge kan søge om enkelttilskud. I første omgang får du en udleveringstilladelse og derefter en tilladelse til tilskud. Din læge skal give en fyldestgørende årsag til medicinskift.  Information her


Jeg har læst, at jeg ikke må bruge flourtandpasta. Er det rigtigt?

Der er undersøgelser, der beviser, at flour påvirker stofskiftet.


Jeg har hørt, at man kan få lavt stofskifte, hvis man holder op med at ryge?

Ja, man kan få lavt stofskifte ved rygestop, da stofskiftet sættes kunstigt i vejret ved rygning. Information her


Hvad betyder det, når man har lavt thyreoideahormon (stofskiftehormon)?

Thyreoideahormoner produceres i skjoldbruskkirtlen (glandula thyreoidea), som sidder nedadtil på halsens forside. Den udskiller  (90%) thyroxin (T4).  og ca. (10%) af kirtlens produktion, er trijodthyronin (T3). Hypothalamus og Hypofysen er også involveret, samt leveren og nyrerne. Hypofysens forlap (lobus anterior) udskiller det såkaldte thyreoideastimulerende hormon, TSH, der stimulerer kirtlen til at frigøre sine hormoner.


Hvilken medicin kan min praktiserende læge udskrive til mig?

Din praktiserende læge kan i princippet udskrive alle former for medicin; syntetisk, (Eltroxin, Euthyrox, Tirosint) såvel som animalsk. Du skal bare have for øje, at ikke alle praktiserende læger vil udskrive T3 eller Thyroid.


Hvor skal jeg indberette bivirkninger af min medicin?

Det kan du gøre her: Indberet bivirkninger


Hvor kan jeg finde det ord eller den sætning, som jeg søger, her på hjemmesiden?

Øverst på forsiden, finder du et et SØGEFELT, samt flere andre steder, der kan du indsætte dit ord/sætning, herved fremkommer så “dit ord/sætning” på alle de sider, hvor det er omtalt.


Hvad betyder Thyreoidea?

Skjoldbruskkirtel


Skal jeg blive testet for gluten overfølsomhed?

Den videnskabelige litteratur viser forbindelse mellem Hashimotos og gluten overfølsomhed. Ved glutenoverfølsomhed vil immunforsvaret genkende gluten protein, som en invaderende fjende og vil forsøge at angribe og dræbe den. Dette skaber systemisk inflammation og øger autoimmune angreb på skjoldbruskkirtlen.


Skal jeg tage D-vitamin, når jeg har Hashimotos?

D-vitamin mangel, er en almindelig mangel, når du har Hashimotos og mange andre former for autoimmune sygdomme. D-vitamin er en afgørende støtte for immunsystemet. En simpel blodprøve kan hjælpe med til at afgøre, hvorvidt du mangler D-vitamin. Det er vigtigt at teste og at den korrekte tilskud dosis gives.


Skal jeg tage ” immunforstærkende” kosttilskud?

Medmindre det er blevet bestemt ud fra en specifik immuntest, bør disse typer af kosttilskud undgås. Du ønsker ikke at presse immunsystemet på den forkerte måde, og øge immune angreb på din skjoldbruskkirtel i et blindt forsøg på at hjælpe immunsystemet, uden at være bevæbnet med de rette laboratorietests; derfor frarådes immunstimulerende kosttilskud.

Det er vigtigt at huske ved Hashimotos, at det er immunsystemet, der er kilden til problemet. Find en læge, der er uddannet i at kigge på detaljerne i immunforsvaret og trænet i anvendelsen af naturmedicin, i forhold til immunsystemet; dette er det bedste du kan gøre, for at skrue ned for din sygdom.


Hvor kan jeg finde en læge, som vil tage mig alvorligt

skriv til  info@stofskiftesupport.dkOpdateret 20.12.2020

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »