Hvad er funktionelle lidelser? Dig, med vedvarende symptomer på trods af TSH indenfor referencen kan i fremtiden risikere at blive koblet til “Center for funktionelle lidelser”, når du går til din endokrinolog på hospitalet.

Det er besluttet (fra Sundhedsstyrelsens side) at endokrinologer på hospitalerne kan søge en pulje på 5 mio. I samarbejde med “Center for funktionelle lidelser”

Her følger en forklaring på hvad funktionelle lidelser er:
“Funktionel sygdom eller funktionel lidelse kaldes en tilstand, hvor den normale funktion ved en kropsproces er forstyrret, men hvor kroppen og organerne tilsyneladende er normale ved undersøgelse.”
Behandling af funktionelle lidelser:
“De behandlinger, der på nuværende tidspunkt har vist sig effektive, er gradueret genoptræning, kognitiv adfærdsterapi, mindfuldness og smertemodulerende medicinsk behandling.” (læs fx. depressionsmedicin)

Vi kan vist hurtigt blive enige om at du med vedvarende symptomer tilhører gruppen “kronisk og veldefineret fysisk sygdom” og ikke til “Center for funktionelle lidelser”

Foreningen StofskifteSupport vil kæmpe for at dette ikke vil se dagens lys! For med denne fremgangsmåde på hospitalerne vil vi blive ved med at have symptomer (pga. fysisk sygdom) og der vil ikke blive set på forbedring af vores stofskiftemedicin, og vores helbred!

Dette har vi i foreningen StofskifteSupport forsøgt at få en dialog igang med, bla. på Sundhedspolitisk Tidsskrift – Sundhedsstyrelsen – Sundheds- og Ældreministeriet – vores Sundhedsminister, og direktøren for Sundhedsstyrelsen.

Hjælp os med at du ikke bliver koblet til begrebet “funktionelle lidelser” ved at være med til at debattere nederst i vores artikel her (tryk på linket):

 

Link til Sundhedspolitisk Tidsskrift:   😛 

 

Udgivet 14. juni 2020

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Oversæt / Translate »